Groenweek
Groenweek

Groenweek

Op de foto hieronder ziet je, naast de bloemetjes van de bloei van mijn nog jonge kersenboom, het oerwoud wat erachter staat. Deze week stond in het teken van de tuin zomer klaar maken. Daar ben ik enkele dagen aan bezig geweest. Maar dat neemt toch wat meer werk in beslag dan ik dacht. Nu is dat niet zo erg als je tijd genoeg hebt, maar bij tuinwerk hoort ook afval. Dat moet in de (grote) groencontainer en die is nu afgeladen vol. Daarom maar even verder gegaan met het onkruid vrij maken van de tegels aan de voorzijde van het huis. Je kunt wel wachten tot de gemeente dat doet, maar dan zijn al mijn planten aan de straat ook weg en terecht. Als je het zelf goed bijhoud blijft alles staan, anders ruimt de gemeente het op. Nu komen ze niet zo vaak, maar toch. Volgende week weer verder als de groenbak weer leeg is. Een mens moet toch bezig blijven op de oude dag.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. Bergen groenafval hebben we in nog geen week inmiddels al geproduceerd, dat past echt niet in zo’n groenbak. Gelukkig hebben we genoeg ruimte om het te laten inklinken en daarna in kleine hoeveelheden in een ton te verbranden.

  2. De jonge kersenboom staat mooi in bloei.
    Ik heb ooit eens een afspraak met de gemeente gemaakt in een vorige woonplaats om zelf het groen achter onze tuin te onderhouden.
    Daar waren ze heel blij mee.
    Misschien een idee voor de voorkant van je woning.

  3. Je kunt ook lekker doorgaan en het snoeisel voorlopig even op een hoop leggen tot de container weer leeg is. Na een paar dagen is het trouwens ook in de container wat ingedroogd en an er wel weer iets bij, vooral goed klein knippen , dat scheelt veel ruimte . Ik doe maar net of ik dit niet gelezen heb want dan moet ik oook eens gaan kijken hoe de tuin er aan toe is…. bbrrr…!

  4. Is het niet mogelijk om zelf je tuinafval naar de milieu straat te brengen? Ik moet dat binnenkort ook nog doen, nu ligt er een hoop takken in een hoekje te wachten tot ik er heen ga. Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.

  5. Meestal als ik teveel heb, dan leg ik dat in een hoekje in de tuin en als dan de groene weer leeg is, dan kan het daar mooi in. Soms komen de buren ook weleens hun groene aanbieden. Voordeel is ook dat de groene hier elke twee weken geleegd wordt.

    Love As always
    Dimario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.