Vrome spanning aan de Oostkaai in Menen
Vrome spanning aan de Oostkaai in Menen

Vrome spanning aan de Oostkaai in Menen

Francky stuurde me de bijgaande foto’s van dit bijzondere huisje wat staat aan de Oostkaai en Menen. Vlakbij de brug die over de het riviertje de Leie gaat. Hij was daar op bezoek met zijn dochter Eva en dacht uiteraard even aan mij bij het zien van dit huisje. Aan de voorzijde is het een gewoon trafohuisje, maar als je eromheen loopt krijgt het toch een vrome inslag

bVision & Photography

Wiki zegt hierover: Menen (Frans: Menin) is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad telt ruim 34.000 inwoners. Naast Menen-centrum liggen binnen de gemeente ook nog de deelgemeentes Lauwe en Rekkem. In Rekkem ligt nog het dorp Paradijs, dat door de A14/E17 van Rekkem gescheiden is. Binnen Menen zelf liggen in het centrum nog twee aparte wijken en parochies, namelijk De Barakken en Ons Dorp. Menen zelf bevindt zich grotendeels ten noorden van de Leie, Lauwe en Rekkem meer oostwaarts ten zuiden van die rivier. De bebouwing in de stadskern van Menen, meer bepaald de wijk De Barakken ten zuiden van de Leie, sluit over de Franse grens aan op die van Halluin.

De kleine afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.