Frogeye – Austin Healey Sprite


1958 was het jaar dat een van de mooiste Britse sportauto’s werd ontwikkeld, de Austin Healy Mark l Sprite (Frogeye). Voor een beetje goed model zou ik zo mijn KIA Carens inleveren. Het was oorspronkelijk bedoeld als een low budget sports car en werd ook op basis daarvan ontwikkeld door Donald Healey op een vooroorlogse Austin A35 carrosserie. De motor was een getunede Austin A serie (Morris Minor) en er werden zoveel mogelijk bruikbare onderdelen uit de voorraad van BMC geleend. De rare lampen op de motorkap waren niet zo ontwikkeld, maar moeten volgens de Engelse wetten zo hoog zitten Doordat de lampen in eerste instantie op zouden klappen, maar dat dit te duur was om te maken zijn ze op die rare plaats terecht gekomen. Het leverde de wagen de onsterflijke titel Frogeye op. Voor mij is het de mooiste tourwagen aller tijden.

1958e1961 – 948cc cc A-Series I4, 43 hp (32 kW) at 5200 rpm and 52 lbfeft (71 Nm) at 3300 rpm.


13 Comments

 1. Prachtig! Ben het met JanK eens 🙂

 2. Hallo, dat is weer eens een ouwe bekende….

 3. Hij is inderdaad mooi!
  Die koplampen geven het pittige uiterlijk ook wel iets grappigs.
  Ja, 1958 was een goed jaar. 🙂

 4. Ik vind het hele aantrekkelijke modellen, ik schiet gelijk in de lach, hier kun je toch niet sjacherijnig bij blijven kijken?

 5. Ja! Hebbuh! Dan hoef ik ook niet op de fiets van P naar H. 😉

 6. dat is een droom auto…………………..
  🙂

 7. wat een droom..zo een, zeker in die tijd..:)

 8. Austin is net zoals de voorloper van de Audi, de DKW mijn absolute faforieten.

 9. Een van de mooiste gaat me iets te ver, maar het was ook geen lelijke auto

 10. Ik heb ze wel eens gezien, ik heb er denk ik een keer in gezeten, maar ik wist de naam niet

 11. Da’s een erg mooie ja. Ik wil meer van die vrolijke snoetjes op de weg!

 12. zit er een asbakje in…??? want andewrs is het niets voor mij…

 13. In het rood, wow, dat is gaaf! Wonderschoon.

Geef een reactie