Toscane – San Gimignano

San Gimignano is een middeleeuws stadje in de streek van Siena in Toscane. Als je het geheel ommuurde stadje binnenloopt waan je je terug in de middeleeuwen. Niets is er veranderd. Om iedere hoek verwacht je ridders of Italiaanse edelmannen. Helaas, alleen maar toeristen. En waar die allemaal zijn ?. Als verkleed Italiaans edelman heb ik die uiteraard allemaal uitgeroeid om deze sfeervolle plaatjes te kunnen maken

In de stad vind je een aantal torens die gebouwd zijn door rijke inwoners die op deze wijze hun rijkdom ten toon stelde. Hoe hoger de toren hoe meer aanzien de persoon had. Het stadje ligt een beetje zijdelings van alle routes en toen in de late middeleeuwen een pestepidemie uitbrak raakte het stadje bijna uitgestorven. Gelukkig voor ons bleef alles zoals het was en is is de loop van deze eeuw alles gerestaureerd. In de zomermaanden rijden de bussen met toeristen af en aan. Het centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

19 Comments

 1. Hoi Sjoerd en Antoinette,

  Mooie foto’s! Maar kan ik ergens nog meer foto’s zien? Zou je anders nog wat foto’s naar mij kunnen mailen, want je hebt mijn mailadres toch? Ik wilde jou een mailtje sturen, maar het lukte niet helemaal goed.

  Groeten Piet en Mia

 2. De ijsjes uit San Gimingnano zijn de lekkersten uit heel Italie!!

 3. En ze verkopen daar ook van die heerlijke kaas….

 4. ja, zo ken ik Italie, prachtig is dat.
  Dan is Nederland wel even anders.

 5. ziet er echt goed uit zeg…………..
  staat nu echt op ons verlanglijstje

 6. Met het motto: (ver)draagt elkanders tegenslag en maak er wat van en zoveel “moois” in de vitrine kan het niet anders dan een fijn vakantiegevoel geven.

 7. Wouw leuke doorkijkjes:-)

 8. Ik zie er zo de kinderen in spijkerbroeken lopen op hun kruistocht.

 9. Het wegdek lijkt anders zeer geschikt voor modieuze eigentijdse damesschoentjes, ik mis de kuilen en de gaten. Maar enfin, ook wel zo makkelijk met je harnas aan, of was het een pofbroek en een bepluimde hoed? Stond vast wel goed!

 10. Was het parkeren in Siena nog net zo’n ramp? Wij hebben meer dan een uur moeten rondrijden voor we een plekje hadden…

 11. Dit soort stadjes is op zijn mooist als er maar weinig volk rondloopt.
  Knap dat je die eerste foto hebt kunnen maken zonder dat er iemand te zien is.

 12. Ik moet zeggen dat ik je eerste foto dan erg geweldig vind. Daar proef je de middeleeuwen nog zo’n beetje. Maar geen mes te bekennen. Hoe vroeg stond je daar met je camera? 😀

 13. Ooooh! Dit soort straatjes maken mij enorm hebberig!

 14. Unblievable dat je dat straatje hebt kunnen fotograferen zonder dat je gestoord werd door toeristen! Italie staat ook hoog op mijn verlanglijstje met nog te bezoeken landen!

 15. Deze excursies zaten bij de reis

 16. Prachtig! Hebben jullie een auto gehuurd of zaten deze excusries bij de busreis?

 17. Prachtig deze oude stadjes

 18. ik ken iemand die ieder jaar naar zulke stadjes gaat en speciaal italiaans is gaan leren om het gevoel compleet te maken.

Geef een reactie