Het voedselprobleem

Wat is het wat ons aanzet tot het overmatig consumeren van voedsel de komende dagen. Het compleet leegplunderen van de supermarkten. En dat niet alleen voor een diner, nee meerdere zelfs, en het liefst met zoveel mogelijk gangen. Ik vraag het me af. En waarom doet gewoon iedereen mee, al zeggen velen dat ze niets doen. Zelfs de supermarkten zijn vandaag open. Ook de Lidl, die normaliter het op dit soort dagen laat afweten, is open. Ik vraag het me af. Dit zou een tijd van bezinning moeten zijn, vertel ik mezelf. Maar helaas, we worden gewoon geleefd en als ik mijn kinderen zou moeten vertellen dat we helemaal niets zouden doen komt dat niet eens geloofwaardig over. En och, met de komende recessie voor de deur sponsoren we de grootkapitalisten maar eens extra. Ik weet het niet, ik heb er geen goed gevoel bij. En volgens mij krijgen we een dag Gourmet…

bVision.nl

17 Comments

 1. Konijn? Nee, doe mij maar biefstuk:-)

 2. Ook de lidl heeft veel kerst inkoop gedaan voor de thuisblijvers dit jaar. Wij weten nog niet wat we gaan eten – is niet zo belangrijk als we maar samen zijn.

 3. Mijn zoon en schoondochter komen eten op de 2e K.dag. Rode kool (met potje appelmoes) aardappels en zelfgemaakte hachee, niks pakje. Ik weet zeker dat ze geen toetje meer willen maar ik haal wel iets in huis. ik realiseer me dat ik over eten praat als het over kerstmis gaat. Of komt het door jouw “Gourmet”?

 4. Wij eten een dag van de steengril en de tweede dag de resten.

 5. De kerstdagen brengen inderdaad een hoop drukte met zich mee. Thuis gaan we op kerstavond gourmetten en geven we elkaar cadeautjes. Verder spelen we nog wat gezelschapsspelletjes. Ik vind het samen zijn altijd erg gezellig.

 6. vreten op kerst vind ik asociaal en ook die drukte overal, ik ga bij voorbaat al niet extra de deur uit.

 7. Wij hebben met de Kerst nog nooit aan copieuze diners gedaan, en dat zullen we ook nu niet doen. ’s Avonds een extra snackje, een stukje stokbrood en een goed glas wijn, dan komen wij de dagen wel weer door. Van vraagtekens en schuldgevoelens heb ik dan ook helemaal geen last. 🙂

 8. Gewoon met iets meer zorg en aandacht iets kopen en klaarmaken, dat maakt kerst voor mij leuk. Alsjeblieft niet te veel en ook te exclusief, ik ben trouwens ook niet zo’n keukenwonder.

 9. recessie doe ik niet aan mee hoor, modegrillen.
  En overdadig voedsel is hier altijd.
  Kerst heeft niks met bezinning te maken, gewoon even lekker vrij, dat wel.

 10. Dat ziet er goed uit: Fijne mousse, gold, met konijn; past goed bij kerst.

 11. Eet smakelijk 😉 Wij hebben hier ook van die blikjes 😉

 12. Nou Sjoerd, wij doen echt niet zo overdreven mee hoor!

 13. Ik was gisteren ook even bij de Lidl, het leek wel of ze het allemaal voor niets gaven, zo druk. Hier geen diner thuis, wel tweede kerst uit eten.

 14. Ja, het moet niet gekker worden, gelukkig hoef ik niet zoveel.
  Aan mij gaan ze de winst niet binnen halen, haha.

 15. Ik vind het ook een drama om rond deze tijden in een winkel te zijn. Het is echt oorlog daar en het recht van de sterkste geldt! Tuurlijk je zorgt allemaal dat je wat lekkers in huis hebt met deze dagen maar overdrijven is ook een vak!

 16. Ja het lijkt wel of het elk jaar gekker wordt en eerlijk gezegd voelt het voor mij ook alsof ik een beetje hierin meegezogen word. Ook hier met kerst een diner met meerdere gangen, vegetarisch weliswaar maar toch een overvloed aan etenswaren. Wij gooien echter niet gauw etenswaren weg. De dagen daarna zullen we de restjes opmaken 😉

Geef een reactie