De treinreis


Delft

Deze week kregen we zomaar twee kruitvat-kaartjes voor de trein in de schoot geworpen. En wat doe je dan als je weet dat je ze alleen in het weekend kunt gebruiken. Juist, je neemt de trein. Alleen als je weet dat je alle kanten op kunt, welke kant ga je dan op. Naar zee en strand, neu, veel te warm. Na lang wikken en wegen besloten we om naar Delft te gaan. Ik hoor u al denken, Delft, en met die temperaturen en met de trein… Juist, helemaal juist, hadden we nooit moeten doen, tenminste niet met de NS. We hebben gestaan van Sittard tot in Delft. En wie stapten er in Delft uit, Yes, alleen wij… Delft is een mooie stad, alleen veel kleiner dan ik had verwacht. Als eerste zijn we uiteraard snel de binnenstad in gedoken om te ontbijten (een uitsmijter), moet kunnen als je vroeg weg gaat en niet gegeten hebt. Daarna een rondje langs de antiekmarkt en dan uiteraard de boot in. Toerist spelen en lekker varen over de kanalen, alleen de temperatuur in de boot en geen schaduw, alleen als je onder een brug doorgaat. En die kapitein, tenminste hij noemde zich kaptein Rob. Ramde een brug, moest een paar keer handmatig ingrijpen anders was er wat glaswerk aan de bovenzijde weggeweest en we hebben er tenslotte best wel even over gedaan voor we uiteindelijk aan wal konden. Bleef over het rondwandelen en terrasjes pikken. Gelukkig hadden we op de terugweg plaats om te zitten en lekkere airco in de trein. Dan vergeet je dat we onderweg nog twee keer stil hebben gestaan. Toch is toch een leuke dag geweest, Delft kon er niets aan doen dat het zo heet was. alleen de NS, zwaar kloten…


Delft

17 Comments

 1. Jammer dat je pech had met de NS. Delft lijkt me wel een mooie stad.

 2. En dan te bedenken dat ik iedere dag met de trein ging. Uit een vaste gewoonte die ik vrijwillig aan ging. Ondanks alle klant onvriendelijke service van de NS bleef ik er gewoon van genieten.

 3. Ik gok nooit op een trein. Maar meer op de race auto. Vooral op dit moment.

 4. Ik ben zo blij dat ik een auto heb, dan hoef ik nooit de NS af te kraken. En bootjes ben ik ook al geen liefhebber van.
  Delft ben ik overigens nog nooit geweest, Delfzijl wel.

 5. pff ja, ik krijg het al warm van als ik dat al lees. Ja Delft is idd prachtig. Dat wel!

 6. Onder het motto “auto in, airco aan” hebben wij gistermiddag een heerlijk koel ritje gemaakt. Dat lijkt me een stuk aangenamer dan zo’n volle warme trein. Afijn, jullie hebben uiteindelijk toch een geslaagde dag gehad, en daar gaat het tenslotte om.

 7. jammer van de ns,
  maar gelukkig toch een leuke dag gehad…………….
  ik moest er een keer uit voor een zelfdoding, gelukkig stond mijn auto in weesp en konden we verder, slecht geregeld toen ook.

  fijne zondag

 8. Het is in ieder geval geen seei uitje geweest ;-). De trein zal wel vol gezeten hebben met mensen die naar het strand gingen, daarmee hadden jullie wel pech.

 9. Tja, elk winkelcentrum heeft dezelfde winkelketens, en die heeft Delft ook! Maar zo’n boot is wel hachelijk!

 10. Zo’n ruige kapitein Rob geeft de rondvaart toch wel een extra tintje 😉 Ach ja, meestal onthoud je toch alleen de leuke dingen.

 11. Goed om te weten dat een regulier treinkaartje voor mij goedkoper zou zijn geweest dan deze Kruidvat-aanbieding. Maar het gaat erom dat jullie hebben genoten…;-)

 12. Goedkope treinkaartjes of niet. Maar met 36, 37 graden – want dat was het gisteren – krijg je mij de deur niet uit. Dan vind je alleen thuis nog die echte verkoeling, is mijn ervaring. Jammer voor jullie dat het allemaal zo gelopen is.

 13. mooi stadhuis.
  te warm is ook niet leuk voor sommige activiteiten, maar alles kwam op zijn pootjes terecht.

 14. Ja daarom ga ik ook absoluut niet meer met de trein. 3 jaar geleden nog eens geprobeerd, maar dat was tien keer een ramp.

 15. Ja, warm was het..!!
  Gelukkig is het toch nog een leuke dag geworden.
  De verfissende bui van gisteravond heeft wel wat verkoeling gebracht, hoop dat het zo blijft.
  Fijne zondag.

 16. Toch nog een geslaagde dag ondanks NS en varende perikelen.
  Prachtig gemeentehuis trouwens.

 17. Agossie, dan denk je lekker een dagje uit te gaan.
  Met dit weer op pad gaan en in een bomvolle trein moeten staan, moet er even niet aan denken. Maar goed dat weet je allemaal niet van te voren. Gelukkig was het al met al toch een leuk uitje en met mooie foto’s, vooral die onderste is prachtig.

  Gezellig zo’n boottochtje, het was in elk geval niet saai 😀
  Moest wel lachen om kapitein Rob, dacht eerst te lezen dat jij had moeten ingrijpen 😀

Geef een reactie