Ja natuurlijk…

bVision Photography

Soms moet je het nuttige met het aangename verenigen. Doordat mijn vrouw weer begonnen is aan een nieuwe cursus en daarvoor de zondag reserveert om te studeren krijg ik in de ochtend uren de tijd om weer eens de natuur in te trekken. Met de auto weliswaar, maar op de plaats van bestemming te voet verder. Gisteren was ik in Vijlen, in de mooiste bossen van Limburg. Uitgangspunt: Het hijgende hert, waarover in de loop van de week meer.

bVision Photography

Ja natuurlijk omdat je met die tochten onverwacht met mooie dingen wordt geconfronteerd. Een hele mooie papaver aan de plantenkant, en een hele mooie pauw aan de dierenkant. En natuurlijk ter voorbereiding van een nieuwe serie op zondag, roestieke bouwgevallen, die door de verjaardag van TicTac en Cookie even een weekje verschoven zijn. De hele ochtend in de natuur en niet eens nat geworden, Terwijl het elders af en toe even flink te keer ging had ik mazzel. Minder mazzel had ik met mijn route terug, ik dacht een fijne route terug te hebben, maar helaas, halverwege liep een riviertje over de weg. Gewoon er doorheen, of niet….

bVision Photography

25 Comments

 1. Ik leef en lees nog wel maar te veel foto en schrijf werk om nu even te reageren.
  Vanaf morgen weer helemaal aanwezig.

 2. Het water gaat gewoon daar waar het gaat, en altijd op weg naar beneden, tot het verdampt, dan gaat het weer omhoog.
  Merkwaardig spul, dat water, maar wel de bron van het leven.

 3. Ik ben toch razend benieuwd waar die laatste foto genomen is.

 4. Poppy’s zijn verwerkt in een glasraam bij ons thuis Sjoerd ! maar alles is door die vergeten deur en regen aan de kloten zelfs de pc’s slaan tilt !

 5. Ik gok op : er doorheen !

 6. Leuk dat drijfzand. Nooit geweten dat het zo gevaarlijk was in het zuiden.

 7. Tijdens het lezen zie, voel en ruik ik die wandeling gewoon. En zo,n riviertje? Ik heb m,n A en B.

 8. wij zullen doorgaan zongen ze toch ?
  Dus : erdoor !
  mooie foto’s vergat ik bijna te zeggen.

 9. Was effe razend benieuwd wie Sjoerd was. Je had een reactie achter gelaten onder mijn blog. Ook een blogger dus. Iemand die hele mooie foto’s maakt en duidelijk van de natuur houdt. Geweldig hè, zo in je eentje de hort op, geen geleuter aan je harses. Zag ook dat er zulke geestige poezenfoto’s op je blog stonden.

 10. Dat is idd nog eens het aangename met het nuttige verenigen. 😀 Slim van jou 😉

  En? Ben je er doorheen gegaan of niet.
  Ik zou ja gezegd hebben hahahaha

  Fijne dag voor jou!

 11. De papavers zijn vroeg dit jaar, ook hier in het noorden.
  Van riviertjes die over de weg stromen hebben we hier geen last, maar als ik er eentje op mijn pad zou treffen, dan zou ik er toch zeker dwars doorheen willen. Zoals we vroeger lekker met de laarzen door de plassen stampten … 🙂

 12. en wij genieten mee met je…

 13. Maar zie ik daar aan de rechterkant niet gewoon een bruggetje? 😉
  Tsja, soms is tijd voor jezelf prima, dan kun je lekker je gang gaan. Ik vind het dan ook helemaal niet erg dat mijn vriend ook weer begonnen is met werken nu…

  OT: na een lange stop ben ik weer definitief terug in web-logland. Van maandag t/m vrijdag weer elke dag een nieuwe blog!

 14. Hier in Amsterdam regende het voor het eerst sinds een paar weken weer’ns overdag. Even wennen en zoeken naar zoon’s regenjack. Mooie plaatjes heb je geschoten, zeg! Hoop eerdaags wat meer tijd te kunnen steken in fotografie. Is toch wel een hele fijne hobby. Maar eerst de zaken helaas want tijdens zo’n foto-wandeling eet ik graag een boterham met beleg.

 15. Ha die Sjoerd,

  wat een mooie fotoos.
  Vooral die pauw… schitterende dieren zijn dat toch.

  Vroeger zongen we er een liedje voor.
  Iets met “steek je veren uit…”
  Maar een pauw doet alleen maar waar die zin in heeft!

  Mooi, dat je zo van je tochtjes geniet.
  het is een mooi land!!

  Groetjes van Marlou

  .

 16. Geweldig, riviertjes over de paden, daarvoor hoef ik dus helemaal niet naar de Alpen 😉

 17. Oh, maar eh, wel erg mooie foto’s, vergat ik te zeggen! Liet die pauw dat toe of heb je vreselijk moeten inzoomen?

 18. Riviertjes over de weg? Mèn, Sjoerd, waar woon jij?
  Het regent hier voor het eerst sinds ?? wat zal het zijn, ergens begin april. Wel hebben we eens een paar drupkes gehad. Maar moet bekennen dat ik het nu al heb gehad met de nattigheid, al weet ik heel goed dat tuin, boeren en plantjes snakten naar water…

 19. Er doorheen, die ander deed het ook 😉 Prachtige papaver.

 20. Er dcoorheen natuurlijk

 21. ziet er wel schitterend uit allemaal…………………
  gelukkig was het hier droog.

 22. Hier regende het gister ook heel de dag niet. Beter toch.
  Laat die gebouwen maar zien!

 23. Ik zag een klein bruggetje, dus je voeten zullen wel droog gebleven zijn.
  Fijne maandag en alle succes weer.

Geef een reactie