Station Reuver, het mooiste van Nederland

© 2012 bVision & Photography

In een flits zag ik dit witte station en kon mijn ogen net geloven, er was maar een oplossing, terug rijden en gaan kijken, terug en zien wat zo mooi was in het voorbij rijden. Volgens mij is dit het mooiste station van heel Nederland, nou ja, in ieder geval heb ik in limburg geen mooier gezien. Zo kan het ook, niet afbreken maar gewoon een andere bestemming aan geven. Dat is hier gebeurd, het is in zijn geheel omgebouwd naar een restaurant, en wat is het mooi geworden. Ik ben er sprakeloos van, ik laat u gewoon meegenieten.
Indien u er eens naar toe wilt gaan om te genieten van dit restaurant, het heet Brasserie de Vertraging en u vindt het hier.

© 2012 bVision & Photography

© 2012 bVision & Photography

© 2012 bVision & Photography

24 Comments

 1. Heel mooi station, alleen spijtig dat ze er een glazen kast zijn gaan naastzetten. En dat is spijtig genoeg niet te doen.
  Greetz, JP.

 2. Een prachtig station en door jou mooi op de plaat gezet. Ik ken het, helaas alleen vanuit de trein. Ben je genegen wat ‘originals’ aan me te mailen? Zou ik als treinen- en stationsliefhebber super vinden. Bij voorbaat dank.
  Saludos de Albert

 3. Zelf vind ik die van Haarlem en Holland Spoor erg mooi, maar dat is vanaf de weg/van buiten niet te zien. Deze lijkt ook erg op die van Boxmeer aan dezelfde lijn. Er zijn er meer van dit type, zoals in Obdam, Nijkerk, Baarn en Santpoort-Zuid. Alleen doorgaans niet witgepleisterd en met kleine verschillen. Zelf vind ik die van Nijkerk een fractie mooier, maar die ligt dan ook buiten Limbabwe. 🙂

 4. Beetje kaal allemaal. En geen trein te zien.

 5. Ha Sjoerd,

  Zeker een heel mooi station.
  Het oude station van Amersfoort doe geen dienst meer, maar is wel behouden.
  Veel mooie oude stations zijn gesloopt, jammer. oma

 6. Gewoon fantastisch, zoveel diepgang en emotie vandaag op jouw weblog! Maar zoals Rob al zei, Valkenburg is ook erg fraai, misschien moeten ze die eens opknappen!

 7. Daar zou ik ook voor teruggereden hebben, ziet er echt schitterend uit.
  Alleen past die glazen pui er wel echt bij, lijkt van wel maar is naderhand aangebouwd zo te zien.

 8. Het ziet er in ieder geval mooi geverfd uit.

 9. Dat ziet er idd prachtig uit zeg.

 10. heel erg mooi, vooral als je dit vergelijkt met die lelijke nieuwbouw.

 11. Prachtig! Zo worden stations tegenwoordig niet meer gemaakt …

 12. Heel bijzonder dit voormalige stationsgebouw en er is een mensvriendelijk restaurant in gekomen. Tenminste dat begrijp ik van hun site: “Wij een maaltijd, zij een maaltijd”…mooi initiatief. Ik kom niet zo vaak in Limburg, maar de laatste keer dat ik er was heb ik een aantal, mooie, oude stationnetjes gezien. Oud(lees:niet vervallen)heeft mijn voorkeur. Daarom vind ik het station van Groningen zeer fraai. Het heeft nog authentieke onderdelen… toch lijkt het me leuk om eens een keer naar dit restaurant te gaan…Agnès

 13. Het is een beauty. Kun je er ook nog steeds op de trein stappen?

 14. Top gedaan, in elk geval iets voor het nageslacht bewaard gebleven.

 15. wauw, inderdaad, dit is echt wel schitterend!

 16. Prachtig! Toch eigenlijk ook jammer dat ze het niet gewoon zijn blijven gebruiken. Zal wel te duur zijn. Maar ik zit te mekkeren, je hebt helemaal gelijk…alles beter dan slopen!

 17. Heel mooi. En een toepasselijke naam ook 🙂

 18. Zeker mooi dat het een nieuwe bestemming heeft gekregen. Toch ben ik erg blij dat ik nog in een tijd heb geleefd dat je binnen in dergelijke stations aan het loket een kaartje kon kopen, en in de galmende wachtkamer zitten op van die lange houten banken.

 19. mooi is het zeker, of het het mooiste is weet ik niet… klein is het wel

 20. Die is zeker een mooi, maar ik vind die van Haarlem mooier.. tenminste binnenin.

  Love As Always
  Di Mario

 21. Het station in Kapelle is ook niet lelijk. Ik vind de oude stations sowieso mooier dan al die nieuwe gebouwen.

 22. Ja, dat is zeker mooi…!!

 23. Hallo, how about Valkenburg?

Geef een reactie