Onze Katten

Na een heel leven katten denk je dat je alles wel gehad hebt. En gelukkig, dat is niet zo. De kittens van een half jaar geleden zijn nu groot gegroeid en gedragen zich, voor katten, eigenlijk voorbeeldig. Ze halen uiteraard het nodige kattenkwaad uit, hebben een hekel aan behang. Eigenen zich alles toe, maar zijn aan de andere kant ontzettend lief voor ons. Dat komt natuurlijk ook omdat we ze heel vroeg kregen, maar ook omdat er altijd wel iemand thuis is om voor ze te zorgen. Er zit echt geen enkel kwaad in. Kaatje, “the woman in black” hier naast haar broer Ollie, “Red Beard”. Ollie is net door Kaatje helemaal gewassen en is een beetje nat. Het zijn twee echte vriendjes die niet zonder elkaar kunnen. Overdag lopen ze vrij rond hier en slaapt Tante Daisy meestal boven, tegen de avond komt Daisy naar onderen om te eten en ontstaat er een periode van eerst wat grauwen, maar uiteindelijk negeren van onze twee bandieten die gewoon hun gang gaan. ’s Nachts slapen ze bij ons op de slaapkamer en in de ochtend gaan ze na het eten een uurtje in hun eigen kamer, omdat wij gaan werken en mijn zoon dan nog niet op is, die neemt ze vervolgens weer mee naar beneden. En het gekke is dat ze dat heel gewoon vinden en nergens over protesteren. over al het kattekwaad zal ik het nog weleens hebben…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Dat is toch wel het leukste, als de katten elkaar ook leuk vinden. Maar het is altijd afwachten hoe dat gaat lopen, zelfs bij broer en zus. Dit ziet er heel gezellig uit.

 2. ze liggen er heerlijk bij……………….

 3. Iedere kat is anders en dat maakt ze zo leuk. Ik zie nu dat onze Sjimmy van ruim 17 jaar goed gewend is geraakt aan Hessel. Ze is wel op hem gesteld geraakt. Ik lees nu dat je ook nog een thuiswonende zoon hebt. Waar is die al die tijd verstopt geweest?

 4. Met twee van die jonge katjes heb je echt mazzel dat je nog een zoon thuis hebt wonen. Ik zou er best nog wel een jong katje bij willen. Omdat we veel in Spanje zijn is dat niet mogelijk. Daarom lees ik jouw kattekwaad-verhalen over Kaatje en Ollie met heel veel plezier.
  Groetjes Mara

 5. Ha Sjoerd,

  Een mooi stel, Mickey en Puzie vinden ze ook wel mooi, zeker Kaatje, echte katers hoor.
  Puzie lijkt sterk op Ollie, in hun doen en laten zijn ze het zelfde, ook wat het behang betreft. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 6. Och wat een schatjes! Ze zijn zo lief… 🙂
  heerlijk!
  Zo en nu op naar Valkenburg.. Ff een biertje (of wat fris) drinken met een vriend! 😉 morgen Kerkrade/Landgraaf!

 7. Katten zonder kattenkwaad kan natuurlijk niet. Dat zou niet gezond zijn.

  Love As Always
  Di mario

 8. Het is leuk dat ze besloten hebben om jullie te houden. 😉
  Ze hebben niet teveel last van jullie en als jullie niet teveel protesteren over wat ze doen zullen ze jullie ook met rust laten.

 9. Gelukkig dat ik TV niet aflikken ! Hahahaha ! Prettig weekend Sjoerd !

 10. Wat een poepies..die van ons is ook zo lief en “praat” zelfs terug als we iets zeggen…een fijn weekend…Agnès

 11. Wat een idyllische situatie. Toen onze katten nog leefden, hadden we hier bijna dagelijks oorlog in de tent …

 12. Al dat kattenkwaad… daar kun je logs mee vullen

 13. Gaan ze nooit naar buiten?

 14. Hai Sjoerd,

  wat een gave katten, die twee.
  Ik ben er gek op!
  Ik zou er ook wel eentje willen hebben, maar ja… mijn verloofde is allergisch en tja… het is toch ook belangrijk daar op te letten.
  Maar ik heb in mijn leven altijd katten gehad en ik weet hoe het voelt: een spinnende kat op schoot.
  Heerlijk!

  Prettig weekeinde!
  Marlou

  .

 15. Alle katten zijn anders. Ik heb er nog geen een het zelfde gehad.

 16. Fijn dat ze zich zo goed ingeburgerd hebben.
  En ja, een beetje kattekwaad hoort er ook bij hé.

  Op naar een mooi weekend Sjoerd.

Geef een reactie