Cursus

Deze week staat in het teken van een cursus, in house weliswaar, maar daarom niet minder vermoeiend. Vooral omdat ik materiedeskundige ben is het dubbel vermoeiend omdat je het meeste al weet en toch moet wachten op degene die er totaal geen ervaring mee hebben. Aan de andere kant is het toch wel nuttig omdat je wat delen die je aan had willen pakken maar die ergens in de vergetelheid terecht waren gekomen, nu weer aandacht krijgen. Het houdt ook in dat ik morgen op mijn vrije dag toch richting werk moet, en dat is minder, want het gooit de hele planning door de war. Niet dat ik klaag, in tegendeel, want het beroep van de onderstaande man op de foto zou ik ook niet willen hebben. Als ik kijk hoeveel mensen er stiekem een foto van nemen en dan weglopen zonder een cent achter te laten, schaam ik me. Die man staat er om ons te entertainen, en omdat ik dat beeld vast wil leggen voor een logje, krijgt ook hij daar een aandeel voor. Dat noem ik fair…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Tja, de ene cursus is niet te vergelijken met de andere cursus en dat geldt jammer genoeg ook voor de cursusleiders.
  Succes!
  Leuke foto trouwens.
  Vrolijke Vakantie groet,

 2. Ik ben dol op levende standbeelden. Ik heb er zelfs een workshop voor gevolgd, maar ik zie het mijzelf nog niet doen. Ik zou het ook zeker niet voor het geld doen. Ik geef ook niet altijd, alleen als ik zeker weet dat er niet op mij gereageerd wordt.

 3. Die levende standbeelden zeggen mij echt weinig omdat ik ze bepaald geen verlevendiging van het straatbeeld kan mnoemen.

 4. Het lijkt me leuk om weer iets bij te leren en men is nooit te oud om te leren!

 5. Hoop dat de cursus niet te vervelend was. Ik geef ook altijd iets als ik foto’s van standbeelden of straatmuzikanten maak.

 6. Zo s het in het leven, geven en nemen.
  Zo kun je met je kennis een ander ook weer ondersteunen, verloopt de cursus misschien wel sneller.
  Veel succes Hans

 7. Ik noem dat eerlijk, want ik spreek mijn moerstaal.
  En hoe je het ook went of keert, de logger bepaalt dus beslist.
  En dat is het eerlijkst.

 8. Dat is veel stil zitten, dat is altijd erg zwaar.

 9. En dat is voor de docent niet minder vermoeiend dan voor de cursist, die niveauverschillen. Ik heb zo vaak gedacht dat als men mij één uur met de acht verschillende cursisten apart zou geven ze allemaal veel effectiefer geleerd zouden hebben wat ze moesten weten dan die acht uur samen in één cursus; of misschien niet precies tegen die ratio, maar die klassikale cursussen zijn onzin als niet iedereen op een vergelijkbaar niveau zit.

  Ik heb dat ooit als freelancer proberen op te starten, persoonlijke trainingen, maar nul belangstelling. Ja, zoek het dan maar lekker zelf uit met je grote trainingsbedrijven die je alleen maar een poot uit willen draaien, en je ontevreden werknemers.

 10. Lijkt een beetje op het vertrouwde “wel kijken, maar niet kopen …”
  Succes met de cursus verder!

 11. Sterkte met de cursus, ook die die je moet onderrichten 😉

 12. Nou Sjoerd dan wens ik je heel veel succes met je cursus.
  😉

 13. Hai Sjoerd,

  succes! het gaat je vast goed af…
  En de zilveren man… die mag blij met je zijn…

  Groet van Marlou

  .

 14. Tja als je zo je geld moet verdienen… dan maar een cursus 🙂

 15. Succes met je cursus, altijd weer leerzaam

 16. nog vergeten, veel succes met je cursus

 17. zo zou het inderdaad moeten zijn, ieder zijn deel. Trouwens ik heb bewondering voor iemand die een levend standbeeld uitbeeldt, sta daar maar eens zo lang stil

 18. Een heel mooie foto. Tja en cursussen ; Ten eerste we komen ouder en het gaat er niet zo makkelijk in ! Tweedens , vorige week kwam een jong manneke , me uitleggen hoe ik moet werken :-s.

 19. Acg ja, als je planning een beetje kunt loslaten is er niet veel aan de hand. EN bijleren is altijd goed.

 20. Succes met de cursus.
  En voor die mooie foto kreeg je vast een bijna onzichtbare knipoog.

Geef een reactie