Laat ik vandaag eens even een recept plaatsen voor het maken van spaghetti volgens een niet al te alledaags concept. De basis was een recept met spullen uit de kast aangevuld met ontbrekende ingrediënten uit de winkel. Ik heb dit gisteren gemaakt en het was volgens de slachtoffers heerlijk. De ambulance voor mijn deur gisteren avond was voor de overbuurman, mocht u op vreemde gedachten komen.
de benodigdheden:
– 400 gram mager rundergehakt.
– een kleine winterwortel
– pak spaghetti
– twee uien
– twee teentjes knoflook
– een klein blikje tomatenpuree
– een blik tomatenblokjes (400 gram)
– Italiaanse kruiden
– rijst- of olijfolie
– melk
– 50 gram roomkaas of Crème fraîche
– geraspte oude kaas
het recept op zich is eenvoudig, maar het maken van de saus duurt minimaal een uurtje, maar dan heb je ook wat.
Het makkelijkste is een grote hapjespan te gebruiken voor de bereiding. Doe in de pan een eetlepel rijstolie of olijfolie en laat deze heet worden, doe hierin de gesneden uien en de fijngemaakte knoflook. Bak op niet te hoog vuur totdat de uien glazig worden, snij in de tussentijd de winterwortel in blokjes en voeg deze ook toe. Laat even meebakken en voeg vervolgens het gehakt toe. Nog steeds op matig vuur zodat het gehakt rul, maar niet te snel bruin wordt voeg een weinig gemalen zeezout en gemalen peper toe. Als alle gehakt een kleurtje heeft gekregen doe je er de tomatenpuree en de tomatenblokjes bij en een handje vol Italiaanse kruiden (vers of gedroogd). Laat het geheel ca. een uur pruttelen in de pan met het deksel erop. Zet de spaghetti op met water en een handjevol zout en bind de saus in de tussentijd met wat melk (flinke scheut en een half pakje roomkaas (Philadelphia of iets anders). Serveer de spaghetti met de saus en daarover wat geraspte oude kaas. U zult verbaast zijn over de zachte smaak van deze saus door de ietwat zoete winterwortel en de roomkaas. Jammie…
ik ga het recept eens aan mijn vrouw tonen. Ik ben geen keukenprins, eerder een keukenterrorist.
ziet er lekker uit, de roomkaas is nieuw voor mij
O, daar was onze kok op vakantie deze week.
Dat lijkt me een heerlijk maaltijd, ik heb het recept dan ook gelijk gekopieerd, Bedankt Sjoerd!
Ingrediënten zijn bekend, bereidingswijze net iets anders. Lijkt me wel wat. Zal vast heel lekker smaken
Omdat het er zo veelbelovend uitziet en ook klinkt, ga ik mij daar binnenkort zeker eens aan wagen.
Hoe komt het toch dat de lekkerste dingen er op een foto uit ziet alsof de hond misselijk is geworden. Het zal best lekker smaken, daar niet van. Ik ben bijna blij dat ik allergisch ben voor tomaten! Hahahahaha. Eet smakelijk, Sjoerd!
Het ziet er heerlijk uit, maar vlees en melkproducten gelijk dat gaat het hier in huis niet worden. Gelukkig heeft ieder zijn eigen variant.
Love As Always
Di Mario
Het ziet er inderdaad anders uit, maar het lijkt me zeker wel smaakvol.
Dat is het leuke van koken en zelf fariaties bedenken, dat maakt het afwisselender. Hans
Heb het geheel even doorgelinkt naar mijn vrouw.
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan macaroni boven spaghetti, maar daar zal die saus vast ook prima bij smaken. 🙂
Hewel Sjoerd dat ziet er heerlijk uit ! 🙂 Maar dat het voor uw overbuurman was geloof ik niet 😉 hahahaha
Het ziet er heerlijk uit moet ik zeggen.
Het is nog vroeg om ontbijt te skippen en dit gerecht mezelf voor te schotelen, maar wat heerlijk zeg! Dankjewel voor het delen.
twee teentjes knoflook is voor hier echt te weinig.
Goede morgen Sjoerd, dat ziet er smakelijk uit zeg, ik ga het ook eens proberen binnenkort. Maar uh . . . zal ik de olie en de rijst maar samen in de pan doen, want of het één, of het ander, lijkt me een tikfoutje van je.
Fijne donderdag gewenst.
Oeps, nu heb ik een leesfout gemaakt, ik ken het produkt rijstolie niet.
Dag Sjoerd!
Op het gehakt na een perfekt recept!
Mijn kleinkinderen komen zaterdag eten en ik ga het maken.
Bedankt!
Groet van Marlou
.
Dat zal smullen zijn geweest…!!
Fijne Sinterklaas Sjoerd.
Ziet er echt smakelijk uit en het leuke met spaghetti is dat je zo lekker kan experimenteren met de saus. En zo te zien goed gelukt.