Spanning aan de Stadsdennenweg in Harderwijk

Trafohuisjes bVision.nl

Ik kan natuurlijk een aantal zaken opzoeken en hier weergeven, maar dat kan ik beter overlaten aan Di Mario de inzender van het Trafohuisje deze week. Weer in Harderwijk, aan de Stadsdennenweg 8-10, die op deze manier goed in de picture komt. Tenminste, dat zag ik in de statistieken van dit log.

Trafohuisjes bVision.nl

De naam Stadsdennenweg is de naam van het gebied dat zich uitstrekte van de Groentjes en Tonsel tot aan de latere Willem George Frederikkarzerne. De naam Stadsdennen is op de eerste kadastrale kaarten, daterend uit 1832, terug te vinden. Het gebied was grotendeels eigendom van eerst de stad en later de gemeente. Stadennen was het hoger gelegen droge gebied buiten de oude vesting. De stadsdennenweg liep vroeger van de Hierdenseweg tot aan de huidige rotonden met de Deventerweg. Het tracé bestaat nog steeds, Stadsdennenweg, Parkweg en een deel van de Deventerweg. Bij de kruising van de van de Stadsdennenweg met de Hierdenseweg stonden op de plaats van de huidige parkeerplaats enkele woningen, die onder de Harderwijkers beter bekend waren als ‘Platluus’.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

 1. Een keurig huisje op een keurige plek, en die staat daar vast omdat het moet, en zo hoort het dus ook. Netjes.

 2. volgens mij zijn er bij jou meer van die huisjes dan hier bij ons, ofwel zijn ze zo verstopt. Ik ben er nog geen tegengekomen.

 3. Een laagspanningshuisje vlak bij de tuinbouw, is wel logies. Hans

 4. Er staan velen huizen met dat soort daken. Je staat er wel droog onder.

 5. Sjoerd val het je op dat het vaak oude Provinciale Elektriciteitsbedrijven huisjes zijn op je blog, die zijn nog mooi. Wat ze nu bouwen is een blokkendoos.

 6. net nieuw zou je zeggen.

 7. Mooi huisje weer, en er staat een keurig hek omheen, dat heb ik wel eens minder gezien. 🙂

 8. Een in de categorie die niet opvalt. Pas wanneer je er op geattendeerd wordt weet je dat het huisje er staat.

 9. Ik vind het leuk blijven om je foto’s op een andere log te zien. Ik kijk tegenwoordig buiten alleen nog maar naar trafo huisjes…

  Love As Always
  Di Mario

 10. Ziet er bijzonder netjes uit. Fijne zondag 🙂

 11. Misschien niet het toppunt van schoonheid maar wel weer een hele mooie aanvulling op de verzameling.

 12. Keurig huisje, inderdaad, maar we hebben hier veel mooiere gezien! Spannend blijft het wel!

 13. Een hoog huisje. Het lijkt iets wat statig.
  Ik heb ook wat meer huisjes ontdekt. Die moet ik nog vastleggen voor je.

 14. Een keurig huisje was ook het eerste wat mij te binnen schoot.

 15. Goede morgen, weer een trafohuisje te zien, ik vind dat de naam in ceramiek (?) weer zo mooi is aangegeven, er werd wel werk van gemaakt.
  Sjoerd ik wens je een fijne zondag toe.

  OT Ik bewaar soms een aantal bewerkingen die goed gelukt zijn in mijn pc. Maar de meeste gooi ik op den duur weer in de virtuele prullenbak.

 16. Een keurig huisje voor deze zondag.
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie