Forbrydelsen

Forbrydelsen of beter de in andere landen gehanteerde titel, The Killing is gemaakt in 2007 en gaat over de moord en verkrachting op een 19-jarig meisje, Nanna Birk Larsen en over de eigenwijze inspecteur Sarah Lund (gespeeld door Sofie Gråbøl) die met haar collega Jan Meyer belast is met het onderzoek. Er zijn verbindingen met de politiek en de verhuisfirma van haar vader. De rest kun je op internet wel vinden.
Het eerste seizoen bestond uit twintig afleveringen van elk ongeveer een uur. Die we in het weekend net niet allemaal gezien hebben en waarvan we gisteren de laatste twee delen hebben gekeken. Ik ben er helemaal gaar door gekeken, maar het was het waard. En dat alleen maar omdat we een gratis maandje Netflix hebben genomen. Schandalig vind ik het… Maar wel eens lekker om helemaal geconcentreerd twintig uur te kijken. Een aanrader voor wie naar detectives wil kijken en de serie destijds niet gezien heeft. Ik vrees dat ik vandaag alleen een beetje kortaf zal zijn…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Soms raken wij ook bevangen door iets en dan moet zo iets met een noodgang bekeken worden. Vierkante oogjes krijg je er van. Gelukkig komt het niet zo vaak voor.

 2. We hebben hier zo nu en dan HBO, oa ivm Game of Thrones. Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal geen gebruik van hbo heb gemaakt, ik vind het zonde van mijn tijd om voortdurend tv te kijken, dat ga ik wel doen als ik 80 ben en verder niks meer kan!

 3. Ik heb hem helaas niet gezien, wel over gehoord.

 4. ja, ik ga er niet voor zitten, teveel keus en te weinig tijd!

 5. De aankomst heb ik nog wel gekeken, maar dat werd ook erg snel een soap.

 6. 20 uur dat is mij toch een brug te ver.

 7. Als ik die aantallen al hoor.. dan begint mijn hoofd al te duizelen. Dat klinkt toch niet iets voor mij.

  Love As always
  di Mario

 8. Hier bij ons nu ook Netfix , we gaan er niet voor gaan hoor anders wordt het te veel TV

 9. Het klinkt iig heel spannend. Ook wel eens fijn om helemaal op te gaan in een serie.
  Arme collega’s, laat je ze heel? 🙂

 10. Ik weet nu al niet wat ik eerst en laatst moet zien, de keuze moet niet veel groter meer worden dan het huidige aanbod, want dan kom ik niet meer aan mijn fotokuiertjes toe.

 11. Nou weet ik weer waarom ik geen Netfix heb.

 12. Ja, deze serie helemaal gezien. Dit vind ik ook de beste versie. Hij is nog nagemaakt maar die is minder spannend.

 13. Ik moet er niet aan denken, al kijkt Joop er wel altijd naar. Maar twintig uur achter elkaar…brrr.

 14. ik heb via een collega over Netflix gehoord, Ik ben geen film- en reeksenkijker dus vrees ik dat dit niet aan mij besteed zal zijn,

 15. Hai Sjoerd!

  Jaaaa….
  UIk heb de hele serie gezien. Maar dan gewoon elke maandagavond een aflevering.
  Ik konnie wachten tot de volgende maandag.
  Ik vind dat zij erg goed speelt!!
  En de moordenaar…. wat een verrassing was dat…
  Tot het einde toe wist je niks.

  Dag!
  grioet van Marlou

  .

 16. netfix, ik heb dat juist nog bij iemand gelezen op facebook. Ik ga eens nakijken of het wat voor mij is….
  maar de hele dag aan tv zitten is niks voor me, alleen als ik griep heb of zo.
  ps; je antwoord; Haha, ik wil best een serieusantwoord geven, maar dat wil je echt niet horen hier…
  awel sjoerd, ik wil dat wel :o)

 17. Goede morgen Sjoerd, kun je van Netflix, niet bepaalde films opnemen, zodat je die later op je gemak kunt kijken? Of hebben ze daar een soort slot op gezet? Nou ja ik kijk tegenwoordig weinig tv en ben ook niet van plan om de maandje films te kijken. Het schijnt dat ook als de maand is afgelopen, dat die zender niet zo duur is. Mijn zoon zit nu natuurlijk verplicht thuis en kan weinig. Hij heeft dan ook Netflix genomen en hij kijkt nu ook veel naar zij tv.

  Ik wens je een fijne dinsdag toe, zelf ga ik weer naar de beessies.

Geef een reactie