Hier woont mijn huis

Day Of Month

click to see the pictures big

Hier woont mijn huis is natuurlijk niet helemaal waar, dat is meer hier moet mijn huis nog gebouwd worden. En wel naast het café met de luifel aan de rechterzijde, juist ja, daar waar die fiets staat en ongeveer tegenover die toen denk ik nieuwe auto. De bomen ter hoogte van de huizen zijn al jaren weg. Ik woon hier alweer bijna 40 jaar en heb hier nog nooit een boom voor de deur zien staan, de meest rechtse boom staat er wel nog… Inmiddels is het zo druk met verkeer dat ik deze foto alleen nog maar kan maken op een zondagochtend in de zomer als de meeste mensen nog slapen. Maar ik zal hem een keer maken in de huidige tijd. De foto heb ik gevonden op internet in een filmpje, en geloof me, het is even werk geweest om hem een beetje toonbaar en redelijk scherp te krijgen. Ik schat dat de foto gemaakt is in de dertiger jaren. Maar ook dat is een gok.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. De auto op de foto zou wel eens zo’n Renault 4CV kunnen zijn en anders een broertje uit dezelfde periode.

 2. Jeetje wat ontzettend gaaf! Dit roept vast heel veel op. Met de loep erop zou ik zeggen. Bij mij gebeurt er wat van binnen..bij zo’n prachtige zwart wit foto.

 3. Leuk die oude foto’s, heb hier ook een boekje met ons dorp in oude ansichten, sommige stukjes zijn nog herkenbaar, maar andere delen zijn geheel veranderd.

 4. Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Ik denk dat er nog weinig of niets staat van wat op de foto te zien is.
  Je hebt er wel een keurige foto van gemaakt.
  Ben benieuwd naar het vergelijk met de huidige situatie. Hans

 6. Leuk he, die oude foto’s. Ik zie ze hier nog weleens op fb verschijnen van mijn geboorteplaats.

  Love As Alwyas
  Di Mario

 7. Zelf lijkt die auto links toch meer op een die net na de oorlog is gebouwd. Ik zou dus eerder op 1950 gokken. Heb je een link naar dat filmpje, misschien zijn daar meer aanwijzingen in te vinden.

 8. Bijzonder hè, die oude foto’s, ik word er altijd een beetje weemoedig van. Alsof ik heimwee krijg. Ik weet alleen niet naar wat…
  Prettige avond,
  Liefs Kakel

 9. Annette Barendregt

  Leuke kopfoto met die chocoladelettertjes van de Lidl. Goed geraden, hé? Is dat nou niet lastig dat de straat zo hellend is? Behalve voor je tuin natuurlijk.

 10. Uitgaande van de auto, denk ik dat je aaridg in de richting zal zijn.
  Sedert 10 jaar wonen we in een dorp, de locatie daarvoor was een weiland.

 11. Mooi tijdsbeeld, dat zwart/wit.

 12. Als dit een still uit een oud filmpje is, dan heb je dat beeld mooi weten op te knappen.
  Toch maar eens proberen om oud en nieuw eens naast of onder elkaar te tonen, lijkt me best de moeite.

 13. Knap werk, nu is het een mooie oude foto!
  De straat vind ik ook erg mooi.. ik zou ‘Noord-Frankrijk’ gezegd hebben, op de vraag “Waar is dit?” kVind de ‘hoogteverschillen’ (kuch, het mag geen naam hebben) in H’sum al mooi, maar deze verspringende gevellijnen zijn nog veel mooier!

 14. Leuk die oude foto’s. Ik verzamel ze nu van Goes en mij n huidige woonomgeving.

 15. Altijd leuk die oude foto,s, maar eigenlijk had die van nu er onder moeten staan natuurlijk.

 16. een foto uit de ouwe doos, eigenlijk is het spijtig dat er niks herkenbaar meer is behalve die ene boom en wat huisjes, zo snel verandert alles….
  ik zat naar je header te kijker, b-vision in chocoade letters is wel goed gevonden

 17. Het is je goed gelukt…!
  Mooi zo’n oude foto.

Geef een reactie