Dependance -door Frank

Hierbij de jaarlijkse update rond mijn Bijtjeshotel. Wat ooit begon als insectenhotel, is inmiddels een bijtjeshotel geworden. Andere insecten laten het afweten, er heeft gisteren wel een tijdje een wesp in een van de pijpjes naar buiten zitten kijken, maar ook die is niet terug gekomen. Eigenlijk zijn wespen ook te onhebbelijk om in je hotel te hebben. Ze gedragen zich niet, en omwonenden hebben er last van. Wat wel in een van de kamers zit is een spin. Maar dat is geen insect. Ik vermoed dat hij er ’s nachts uitkomt om te jagen. Hij bewaakt de pijpjes van de bijen op rovers zullen we maar denken. Het wordt ook steeds drukker rond het hotel, dit heeft me genoodzaakt om een tweetal dependances bij mijn hotel te plaatsen. De Lidl had ze in de aanbieding, en ik vind het ook leuk om de bijtjes af en toe te bekijken, weer eens iets anders dan bijvoorbeeld een aquarium en het vergt weinig onderhoud. De eerste bewoners zijn inmiddels ook in de dependance ingetrokken.
bijtje aan het werk
dependance

15 Comments

 1. Onze tuin voldoet aan alle voorzieningen voor insecten en vogels, zelfs egels vertoeven er soms.
  Fijn weekend

 2. Ik ga er niet aan beginnen op mijn paar vierkante meter

 3. Hoe meer mensen dit hebben, hoe beter.. maar het moet inderdaad wel zin hebben.. dus op een balkon.. mmmmmm.

  Love As Alwyas
  di mario

 4. Ik denk dat mijn tuin genoeg te bieden heeft voor de heren en dames insecten

 5. Bij ons bijenhotel is het tot nu toe rustig dit jaar, maar ik heb goede hoop dat het met het mooie weer de komende dagen snel vol geboekt zal zijn. 😉

 6. Als er bijen zijn, laten andere insecten het blijkbaar afweten. Hans

 7. Nee, een dependance heb ik nog niet, maar wat niet is…. (ik moet straks naar de Lidl)

 8. ja Frank, mijn reactie hierboven is op die andere Frank-103, die waarschijnlijk zit te gniffelen.
  In mijn huis en tuin geen insecticiden! Never ever!
  Ik heb ook een insecten hotel, maar helaas … het hangt op instorten.
  Ik moet een nieuwe maken en die van jou is mooi, met de bredere buizen…

  Zonder bijen geen oogsten meer.
  Ze mogen bij mij logeren!
  Dag!
  groet van Marlou

  .

 9. De beestjes die jij noemt willen wij hier niet in onze tuin, die kunnen steken of zelfs mensen opeten (vogelspin). Zo’n hotel suggereert dat ze welkom zijn. Nee, ik heb duidelijk zichtbaar een spuitbus met insecticiden met slijtagesporen staan. We hopen dat dat helpt!

 10. Oh zo gaaf, dit wil ik eigenlijk ook heel graag op mijn balkon, maar ik heb geen boormachine, dus kan ik niet hangen, hahahaha of ik moet mijn pa vragen, hij zal het gerust doen, maar om hem nu voor 1 huisje of een paar te laten komen, bla… nou goed, ik ben er al over na aan het denken, eerst maar eens naar de Lidl dan 😀

  X

 11. Goede morgen Frank, leuk dat de bijtjes je hotel in ieder geval hebben gevonden. Maar misschien zitten er toch meer beestjes in, nachtgevalletjes of heel kleine friemels. Je weet dat pas zeker als je het hotel zou vernielen en dat is zeker de bedoeling niet. Fijne woensdag gewenst.

 12. ze hangen al overal denk ik, eerst op de plaatsen waar veel wandlaars kwamen en nu bij de mensen, de beestjes hebben het dus niet slecht

 13. Ja, ik zag ze ook.
  Maar het lijkt me geen succes op een balkon.

 14. Aan de ene kant lijkt het me leuk, maar aan de andere kant denk ik dat het op een balkon niet echt een succes is. 🙁

Geef een reactie