Kwekerij Bastin Aalbeek

Gisteren was eigenlijk een raar dagje. Het was niet koud, niet te nat, maar allesbehalve mooi. Na de wekelijkse boodschappen zijn we heel even koffie gaan halen bij de Bijenkorf in Maastricht en op de terugweg hebben we eens een wat andere kwekerij bezocht dan gebruikelijk. Niet de standaard plantjes die je bij de grootgrutters kunt vinden maar wel o.a. zo’n 80 verschillende soorten Lavendel. Schitterend gewoon, alleen voor een lavendelveldje hebben we geen plaats meer in de tuin. Zelfs de sierdistels waar we al jaren naar op zoek waren hebben we daar meegenomen. We konden het niet nalaten en hebben enkele andere excentriekelingen meegenomen waar we eigenlijk geen plaats voor hadden (sorry varen). Twee van de excentriekelingen die we hebben meegenomen wil ik u niet onthouden namelijk de Santolina "Shades of Jade", die in Nederland alleen daar te krijgen is en waarvan we moeten uittesten of die het hier wel doet (plaatje boven), en de Santolina Pinnata "Edward Bowles" (plaatje onder). Santolinas zijn hier ook wel bekend als Heiligenbloem of Cypressenkruid. Soms zou ik willen dat ik een veel grotere tuin had in plaats van een smalle pijpela.Wilt u meer weten, morgen zijn ze open bij kwekerij Bastin in Aalbeek (Zuid Limburg), bestellen daar en laten bezorgen kan overigens ook. Het enige nadeel was dat we de rest van de dag in de tuin hebben gewerkt en dat het gedurende die tijd wonderbaarlijk droog is gebleven (een acht voor deze eerste vakantiedag).

10 Comments

 1. Wat een oord en een collectie daar in Aalbeek, he? Ik kom er maar niet meer omdat ik weet dat ik dan weer dagen werk extra in mijn tuin heb.

 2. Wat een prachtige plantjes! Ik ben beniuewd, je houdt ons toch wel op de hoogte he.

 3. mooie plantjes, ziet er goed uit.

  off topic, vriend jan woont boven het winkel centrum dat was mijn geluk en foto plek

 4. Die zit er heel mooi uit.

 5. afgelopen week ook vele in de tuin gewerkt… heerlijk…

 6. Mooie aparte planten!
  Ik heb het idee, dat er steeds meer bijzonder lavendelsoorten op de markt komen. Aafje komt tenminste regelmatig met een nieuwe soort thuis. Maar ook in ons tuintje is het woekeren met de ruimte. Maar ach, hoe groter de tuin, hoe meer onderhoud er nodig is …

 7. HEt is net iets te ver weg voor ons om even naar toe te rijden.. een keer als we nar familie gaan mss..

 8. Wat een bijzondere plantjes hebben jullie aangeschaft. Ik ga gelijk een kijkje nemen op die site want ik ben gek op dit soort plantjes!
  Geniet van jullie vakantie!!

 9. Je doet echt wat met je tuin, en je bent zelfs functioneel, met dat uittesten.

  Hier staat zomaar wat en moeder houdt het bij.
  Soms is er wat lelijk geworden en dat moet dat weg, en dan koopt ze weer wat volkomen nieuws,.

Geef een reactie