Limburg – Borgharen(2)
Limburg – Borgharen(2)

Limburg – Borgharen(2)

Vorige week waren we bij de stuw van Borgharen, vandaag bij de sluizen van Limmel (Borgharen). De sluizen zijn op de zelfde tijd aangelegd als het Juliana kanaal(1925-1935). Terwijl ik lekker in Italie zit wilde ik u deel twee van Borgharen niet onthouden. De sluizen van Limmel zijn normaliter niet in gebruik en staan gewoon open. Alleen als de stuw van Borgharen niet voldoende water kan afvoeren en het peil in het juliana kanaal dreigt op te lopen wordt de sluis actief. De bediening wordt ter plekke opgeroepen om op deze wijze de veiligheid te garanderen van de kanaaldijken en de bewoners eromheen. Doordat de sluizen dan in werking zijn en op die wijze het nivo in het kannaal regelen wordt de maas een kolkende rivier en vult de zomer en winterbeddingen en kan zelfs buiten de oevers treden. Reden genoeg om maatregelen te nemen. Alleen is dat daarboven de grote rivieren nog niet helemaal in het koppie gedrongen van de heren regeerders… PS, ook hier was het verboden toegang om de onderste foto te maken.

9 Comments

  1. Inmiddels is gestart met het project om te voorkomen dat de Maas in Limburg nog buiten haar oevers treedt. Echter het is niet volgende week al klaar. De besluitvorming hierover heeft jammer genoeg jaren moeten duren. Maar dat is met elk project hier in Nederland. Voordat iedere club er wat over geroepen heeft, en zijn/haar bezwaren voor de rechter heeft gebracht ben je jaren verder. En het gaat meestal toch door.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.