Als ze mijn naam maar goed spellen! – door Frank
Als ze mijn naam maar goed spellen! – door Frank

Als ze mijn naam maar goed spellen! – door Frank

Je wordt er @#&%% helemaal moedeloos van. Naar aanleiding van het stukje van ME! van gisteren “Online was Offline” het volgende. Zo probeer ik al 3 weken een abonnement op Filmnet te krijgen. Je hoef het niet te raden, bij Ziggo. Ze staan al zolang als ze bestaan in de top 3 van providers die de meeste klachten krijgen. Of het nu met televisie, Internet, of telefonie is. Ze doen het gewoon altijd, qua klantenservice heel slecht. En ik denk dat het al die bedrijven geen meter boeit of ze nou goed of slecht in de tabellen staan. Ik denk dat ze het motto huldigen: “Als ze mijn naam maar goed spellen”. Het leed is zo vergeten bij de consument, maar de naam is belangrijk. Maar om terug te komen op Filmnet, ik heb het dus nog steeds niet. Het is dat ik het graag wil hebben en wij hebben gebrek aan concurrentie op de kabel. Drie keer een aardige juffrouw aan de lijn die alles in orde gaat maken. Drie keer naar een ander “servicenummer” gebeld om daar tot mijn verbazing te horen dat er niets geregeld of bekend is???

Het is overal hetzelfde, of het nu om telefonie, internet of televisie gaat zodra je bij het bellen hoort dit gesprek kost x cent per minuut (plus de kosten van uw mobiele provider), dan hebben ze je in hun tentakels. En ja, ze zijn allemaal keurig en voorkomend in het gesprek. Kennis van zaken is echter vaak ver te zoeken. Ze werken een schemaatje met vragen af, onderaan gekomen staat dan verbind de melkkoe klant door. Ja want je moet meestal nog doorverbonden worden naar een andere afdeling, waar je 9 van de 10 keer ook nog verkeerd zit en opnieuw doorverbonden moet worden. Dit alles gaat gepaard met schreeuwerige en op verkeerd volume afgestelde muziek, die om de 30 seconden onderbroken wordt door een “ingeblikte juffrouw” die verteld dat alle (hoeveel zijn er dat dan) medewerkers zijn lunchen in gesprek zijn en dat je nog even moet wachten. En die “taximeter” loopt ondertussen gewoon door. Soms krijg je ineens een andere ingeblikte juffrouw, die zegt dat je het een andere keer nog eens moet proberen want het is te druk. Naar welk nummer dan, als je al meerdere keren bent doorverbonden?

Ik verdenk alle providers ervan dat ze expres leed veroorzaken, zodat de klanten gaan bellen en zo belminuten beluren genereren die voor (veel) extra inkomsten zorgen. Is het even rustig op de helpdesk, gewoon de stekker er uit. De economie moet tenslotte draaien. En concurrentie? Naar een andere provider gaan? Vergeet het maar want daar begint de ellende gewoon opnieuw. En als het eenmaal werkt, blijf je nog zitten waar je zit ook. Maar dat zijn dan de tevreden klanten.

We laten het allemaal gebeuren. Ik ook! De forums op internet en diverse blogs zijn volgeschreven met dit soort leed. De consumentenorganisaties zijn kennelijk machteloos. De politiek doet er niets aan. De aangekondigde maatregel dat je pas begint te betalen als je daadwerkelijk iemand aan de lijn hebt is er nog steeds niet. Wie voor al dit leed de oplossing weet mag het zeggen.


8 reacties

  1. Het is inderdaad overal hetzelfde verhaal. Ik heb een tijdlang op voet van oorlog geleefd met UPC. Gelukkig gaat het de laatste tijd erg goed (knock on wood). Wij zitten er al een tijdlang over te denken om ook onze telefonie bij UPC onder te brengen, maar ik vrees voor de ellende die een overstap met zich meebrengt …

  2. Tijd voor een consumenten-aktie! Allemaal een dag lang niet bellen, internetten of TV-kijken! Helaas vinden de meesten dat anderen dat maar moeten doen. Net als m’n oproep tot staking op de afdeling indertijd. Alle 72 collega’s wilden met mij meedoen, zeiden ze. Op de dag zelf werd ik gesteund door welgeteld een collega. En dat was notabene de enige uitzendkracht. Ik zag die directeur van Ziggo laatst bij Radar. Tijdens het hele gesprek zat hij met z’n ogen te knipperen en aan z’n stropdas te frommelen. In andere woorden: hij zat glashard te liegen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.