Electri citycar
Electri citycar

Electri citycar

Het zal de meeste mensen niet opvallen, maar de elektrisch aangedreven automobielen vliegen als paddenstoelen de grond uit, om in model jargon te blijven. Op zich is dat een goede zaak als we de stroom die we voor zo’n auto gebruiken uit groene stroom halen. Als we dit uit stroom halen die afkomt van een conventioneel gestookte kolen-eenheid wordt het verhaal anders. Dan wordt er meer CO2 gemaakt voor een kilometer dan met een benzineauto wordt geproduceerd per kilometer. Zonnepanelen en windenergie zijn uiteraard beter, en ook een kerncentrale produceert bijna geen CO2. Het probleem ligt meer aan de wijze van opslag. Elektriciteit is in grote hoeveelheden niet of nauwelijks op te slaan. Toch voorzie ik, zeker als tweede auto in het begin, een grote toekomst voor de elektrische auto. In de komende weken zal ik hier dan ook enige extra aandacht aan besteden.
Voor vandaag moet u het doen met afbeeldingen van de Cree SAM Evolution ll, een karretje dat te eigenzinnig is en het wel niet zal halen, alhoewel, in tegenstelling tot de driewieler van mijn collega zit je wel droog

23 Comments

  1. Zelf denk ik dat het verbruik van de accu’s vaak vergeten of schromelijk onderdreven wordt. Die dingen hebben veel minder capaciteit als het kouder is en ze slijten. Voor de totale consumptie zou dat meegenomen moeten worden en ik denk dat ie (en z’n collega’s) het afleggen tegen de fiets, maar ook tegen kleine diesels (met 3% plantaardig) of lpg’ers.

  2. Jan

    Het lijkt me een leuk ding. Maar het is weer zo,n 45 km ding waar we te veel van krijgen . Ze rijden mij te veel voor de poten . Ik wil ze wel weer terug hebben op het fietspad. Als bus achter zo,n ding aan te hobbelen .Ik heb te veel tijd nodig me ze te passeren. Vandaar mijn afkeur. Gr. Jan

  3. dat is wel goed nieuws natuurlijk, daarom is het wel jammer dat dit gele auto’tje het niet haalt en zonde..waarom nou weer niet. Ik zie wel eens een programma op Discovery en daar komen ze met de mooiste ideeen, alleen zijn ze dan weer niet haalbaar op de een of ander manier en zoekt men gewoon redenen om het niet te laten slagen..de voornaamste reden: te duur

  4. Ha! Nog meer bewijs. Ik had al eens keihard bewijs aangeleverd op mijn log dat auto’s eigenlijk insecten zijn maar deze maakt het nog veel duidelijker. Dat is mooi, dat sterkt mij in mijn geloof. Wel jammer dat het, nog, niet zo heel milieubewust is. Mijn plan: dat ding opladen met energie van het zonnepaneel en er dan mee knarren? Of is deze voor korte afstanden bedoeld? Dan heb ik al een milieubewust dingetje, heet ‘fiets’. 😉

  5. Ik vind dat het erg tegenvalt met fabrikanten die met electrische auto’s komen. De meeste van deze energie-zuinige auto’s worden geproduceerd door niet fabrikanten die wat meer feeling bij het milieu hebben. Het is absoluut een grappig karretje!! (lijkt wel een insect joh!)

  6. zo aan de rand van een agrarisch gebied gefotografeerd heeft ie wel iets van een grote gele sprinkhaan 😉
    Ik vind het leuk dat je aandacht aan de electrische auto’s besteed. Ik denk dat we die kant wel op moeen gaan daar de fossiele brandstof steeds moeilijker te delven is en natuurlijk ook op aan het raken is.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.