Baaldag – by Frank
Baaldag – by Frank

Baaldag – by Frank

Maandag schreef Me! al over onze avonturen, afgelopen zondag, in Maastricht. En nu wil ik er ook nog wat over kwijt. Afgesproken was om met de fotoclub om 18:00 uur bij elkaar te komen. Wel bij de planning tegen iedereen gezegd dat het bij slecht weer niet door zou gaan. Maar ik moest tegen beter weten in toch gaan. Toch even gaan kijken zei ik thuis. Ik was de eerste aanwezige, er zouden er nog 3 volgen. Je houd het niet voor mogelijk de hele dag was het droog weer, wel bewolkt maar droog! Op het moment dat Me! komt aangereden vallen de eerste druppels op de voorruit van mijn auto. Maar dat temperde op dat moment nog niet ons enthousiasme.e We gaan toch.

Bijna ging het voor mij nog niet door, ik had de helft van mijn statief vergeten, die helft waarmee je de camera erop bevestigd. Gelukkig had Me! nog een 2e statief bij zich. Dus kon ik alsnog mee. De vooraf geplande route was geen optie, maar even aan de Maas gaan kijken moest toch kunnen. In eerste instantie regende het niet zo hard, en de eerste foto’s werden snel vastgelegd. In een droog portiekje heb ik de eerste resultaten bekeken. Balen, best aardige foto’s maar helemaal verpest door de tientalle regendruppels op de lens (UV-filter). Steeds dus de lens droogvegen, maar ook dat was onbegonnen werk. Een ruitenwisser zou het nog iet bij hebben kunnen houden. Bij lange belichtingstijden komen de druppels sneller terug dan dat de foto gemaakt wordt. De 2 foto’s die nog iets van mijn avond hebben gered laat ik hierbij zien, Het aantal druppeltjes valt daarop nog mee. Eentje lijkt veel op die van Me!, maar dat kan bijna niet anders, als je samen op pad gaat kom je ook met vergelijkbare foto’s terug. Bij beter weer ga ik terug. Ik weet waar ik moet zijn, alleen nog de camera neerzetten en afdrukken.


18 Comments

  1. Ja, jammer genoeg zijn (amateur)fotografen vaak afhankelijk van het weer. Ik hou ook altijd het weerbericht in de gaten en hoop dat ik die dag dan maar vrij ben. Ik vind toch dat je nog leuke resultaten hebt!!

  2. Mooie sfeervolle nachtplaten.
    Zoals ik in reactie op Me!’s foto’s al schreef, moet ik daar toch ook maar eens mee aan de slag, maar ik wacht toch maar op een mooie avond in het voorjaar of de zomer.

  3. Persoonlijk vind ik dat regen (en druppels op de lens) toch ook een mooi sfeerbeeld kunnen scheppen.
    Maar idd, je kan nog eens terug, camera neerzetten en afdrukken. Maar dan wel een volledig statief meenemen. Lijkt me wel verstandig. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.