In the year 2025 – by Frank
In the year 2025 – by Frank

In the year 2025 – by Frank

Het is bijna Kerstmis 2025, ik ben net terug van een ontspannen weekendje Buenos Aires. Vliegen gaat tegenwoordig zo snel dat je met een uurtje de hele wereld rondkomt. We hebben een nieuwe onbeperkte vorm van schone energie die dit soort reizen alledaags maakt.e De kredietcrisis van 2009 is inmiddels allang vergeten. Destijds hebben de Nederlandse ministers Balkenende en Bos, na maandenlang nadenken, een revolutionair plan bedacht, dat de hele wereld voorspoed heeft gebracht. Je vind wereldwijd, dan ook overal hun portretten en standbeelden. Op 15 mei wordt in vrijwel de hele wereld de BB-dag (BiBi-day) gevierd.

Ik heb veel foto’s gemaakt tijdens mijn trip. Als ik achter mijn computer ga zitten, staan ze al voor mij klaar. Ze zijn met een snelle verbinding, via een satelliet, vanuit Buenos Aires al verstuurd. Ze zijn allemaal, automatisch, voorzien van informatie over de plaats waar ze gemaakt zijn. Iedere camera heeft tegenwoordig immers een GPS ingebouwd. Tijdens het maken van de foto geeft de camera steeds voorstellen voor een mooie spannende beelduitsnede. Ook geeft hij steeds hints voor belichting en laat hij voorbeelden zien hoe de foto eruit kan gaan zien. Je kunt dat natuurlijk ook allemaal uitzetten. Of je laat de camera het zelf helemaal uitzoeken, we zijn tenslotte niet allemaal fotograaf.

Zoals gezegd de foto’s staan al klaar op het scherm van mijn PC. Het besturingsysteem GooglOS 2.0 wenst mij een goede morgen. Mijn koffie, van vers gemalen koffiebonen, heeft hij al klaar. Een bluetooth 5.0 verbinding met de koffiezetter zorgt voor de verbinding. Ik krijg de keuze of ik eerst het laatste nieuws wil zien of meteen met mijn foto’s aan de slag wil. Ik kies voor het laatste. Meteen staat de eerste foto met alle plaatsinformatie erbij op het scherm. Wat gaat dat snel. Sinds dat Google het noodlijdende Microsoft in 2016 heeft overgenomen is de computer toegankelijk geworden voor iedereen. Vandaag de dag werken wereldwijd 95% van alle computers of met Apple OS of GooglOS. De resterende 5% heeft Linux (3%), of Windows XP (bijna 2%).e Onlangs werd op een rommelmarkt nog een antieke 486 PC aangetroffen, die het nog steeds deed, en waar nog Windows 95 opzat. Maar dat was dan ook voorpaginanieuws.

Beide heren hieronder kijken nog een paar jaartjes verder. Het zijn Zager and Evans die in 1969, 4 weken lang op nummer 1 stonden in de top 40 met hun hit “In the year 2525”. Het waren zogenaamde “eendagsvliegen”, want daarna hebben we nooit meer iets van ze gehoord.


22 Comments

  1. die computers zorgen dan ook wel dat onze vetcellen zich een beetje gedragen… of dat de juiste partner zich op het juiste tijdstip aandient… Het wordt pas spannend als de nieuwbakken stroom uitvalt 😀

  2. Ik ben benieuwd hoe de zorg er in die tijd uitziet, hoe men dan met ouden van dagen om gaat. Want dat is natuurlijk heel belangrijk wil ik vertrouwen kunnen hebben in een goede oude dag.

  3. Ik hou wel van fantasy en SF, maar een wereld met standbeelden van Bos en Balkenende…
    Sorry, dat verhaal gaat me net te ver! 😉
    En slechts 3% linux gebruikers? Nah, dat zal wel weer zijn vermoed ik. Kijk de pc magazines van het jaar 2025 nog maar eens goed na. 😛

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.