A working day

Ik had als titel ook huisje, boompje, beestje kunnen zetten. Want zo voelde het een beetje. Door omstandigheden waren we een beetje achter geraakt met wat huishoudelijke taken. De tuin zag er niet uit en meer van dat soort dingen. Dat krijg je als er onverwacht gewerkt moet worden terwijl op dat tijdstip het huis aan de beurt was. Maar dat geeft ook niks. We zijn niet van die poetsers en niet alles hoeft spic en span te zijn. Gisteren was voor mij eerst de tuin aan de beurt. We hebben al jaren een kikker van beton in de tuin staan. Ooit gekregen van een goede vriend en dit kunstwerk had destijds een bijzondere plaats bij ons in de tuin. We hadden hem al een tijdje niet meer gezien, maar na de snoeibeurt van gisteren staat hij er weer in volle glorie. Het gaat niet om de vorm of de mooiigheid, maar achter het idee erachter. Daarom zijn wij aan het grijze beest gehecht.
Terwijl ik dit schrijf denk ik nog aan het heerlijke gerecht dat mijn vrouw gisteravond heeft gemaakt. Italiaans brood met feta geitenkaas, tomaten en kruiden uit eigen tuin uit de oven. Voor herhaling vatbaar, dat is zeker. Bij het schrijven loopt me alweer het water in de mond. Op de foto, de kikker, uiteraard(click picture) onze grijze kikker

15 Comments

 1. Wat klinkt, in dit geval leest dit anders. Meestal heb je het over Antoinette, nu met de verplichte huishoudelijke taken is het opeens “mijn vrouw” Toeval? Niet verkeerd bedoeld hoor, maar het viel mij zo op.

 2. Af en toe moet je er in en om het huis even tegenaan!
  Maar de kikker staat er weer mooi bij Me!
  groetjes,
  Elmar

 3. Klinkt goed. Een kwestie van alles op elkaar stapelen op brood en het geheel in de oven zetten, of komen er nog culinaire tussenstandjes aan te pas?

 4. ach alles loopt niet altijd zoals gepland, what ever.
  het snoeiwerk is goed gedaan zo te zien……………..

 5. Ik vind het altijd erg mooi dat de boel wat aangetast raakt, door het weer en door wildgroei.
  En zo nu en dan even de boel opknappen, en het is weer helemaal fris en nieuw!

  Dat vind ik mooier dan continue strak onderhoud.

 6. Mooi dat de kikker er weer echt helemaal bij hoort en waardering krijgt.
  Dat gerecht van gisteren klinkt goed. 🙂

 7. Wij hebben echte kikkers in onze tuin. Die komen van de buren.

 8. mmmm lekker! wij gaan zo meteen ook ff het gehakt van gister op een turksbrood opwarmen met kaas, lekker makkelijk voor de zondag.

  prachtig groen in de tuin

 9. Leuke kikker. Wij hebben van hetzelfde materiaal een eekhoorn

 10. Dat is grappig. Wij hebben ook zo’n kikker.

 11. Soms kunnen schema’s en plannen in de war gegooid worden. Dan wordt het een kwestie van inhalen.
  Maar je kikker staat er weer mooi bij in ieder geval.

 12. Ook weer fijn als je weer op schema loopt met alle aktiviteiten.
  Leuk toch zo’n kwaker in de tuin.

 13. dat lijkt me idd ook erg lekker maar nog even ‘verboden’ voor mij. Ik wil de laatste 13 kilo er ook nog af hebben. Fraaie kikker trouwens

 14. Een kikker doet mij denken aan een hele flauwe mop. Hoe komt een kikker? Kwak. Mmm, of was het nu een eend? In het mppje dan.

Geef een reactie