De mijnen – de DVD's
De mijnen – de DVD's

De mijnen – de DVD's

Afgelopen dagen lag ik wel uitzonderlijk vroeg in mijn bed. Niet alleen doordat ik me beroerd voelde, maar door Chantal. Die heeft mij nl aan een aantal bijzondere DVD’s over de mijnen geholpen. En die moest ik natuurlijk meteen zien. Ik heb ze destijds proberen te bestellen, maar dat liep volledig mis. En zoals dat gaat, later kwam het er niet meer van. Het schrijven over mijn “mijn” herinneringen bracht de behoefte aan deze films weer boven water. Resultaat was dan ook dat ik de helft al heb gezien deze week zeker nog een aantal malen vroeg in bed lig om daar in alle rust de films nog eens te bekijken. Niet dat ik nieuwe dingen zie, maar het leeft weer. Romeinse terpen graven ze op, maar het mijn-verleden proberen ze te begraven. Ik hoop dat mijn stukjes straks een eigen verhaal uitdragen. Van stoere mannen die keihard moesten werken op 600 meter onder de grond in een gangetje van 30 cm hoog en omgeven door krakende constructies van hout. Brr. ik moet er niet aan denken.(click picture) en dat een hele dag lang

15 Comments

  1. Opnieuw de mijnen ingaan voor kolen in dit land is bijna ondoenlijk. Geologisch gezien en wat betreft het behoud van de natuur die boven zijn ontstaan. In geografische zin zou het, als men verstandig is, zo,n hernieuwde mijnbouw optie samen met de Duitsers en de Belgen moeten ondernemen. Hun velden liggen bijna aaneengesloten met de onze. In het Verenigd Koninkrijk zijn momenteel zo,n vijf lokaties waar weer volop gewerkt wordt door UK Coal. http://www.ukcoal.com/dm-locations
    .-= Leibelees last blog ..Het geluid van de stilte =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.