De mijnen – de DVD's

Afgelopen dagen lag ik wel uitzonderlijk vroeg in mijn bed. Niet alleen doordat ik me beroerd voelde, maar door Chantal. Die heeft mij nl aan een aantal bijzondere DVD’s over de mijnen geholpen. En die moest ik natuurlijk meteen zien. Ik heb ze destijds proberen te bestellen, maar dat liep volledig mis. En zoals dat gaat, later kwam het er niet meer van. Het schrijven over mijn “mijn” herinneringen bracht de behoefte aan deze films weer boven water. Resultaat was dan ook dat ik de helft al heb gezien deze week zeker nog een aantal malen vroeg in bed lig om daar in alle rust de films nog eens te bekijken. Niet dat ik nieuwe dingen zie, maar het leeft weer. Romeinse terpen graven ze op, maar het mijn-verleden proberen ze te begraven. Ik hoop dat mijn stukjes straks een eigen verhaal uitdragen. Van stoere mannen die keihard moesten werken op 600 meter onder de grond in een gangetje van 30 cm hoog en omgeven door krakende constructies van hout. Brr. ik moet er niet aan denken.(click picture) en dat een hele dag lang

15 Comments

 1. In de toekomst wordt steenkool wellicht weer een belangrijke energiebron. Tot die tijd doen we het met Chinese kolen.
  .-= Frank103es last blog ..Naar de Efteling =-.

 2. Gelukkig is er ICT uitgevonden.
  .-= Brilliees last blog ..Stripverhaal met moraal =-.

 3. Altijd goed, dingen die je intereseert bekijken.
  Zo heb ik alle Schippers dvd`s, maar ik moet er eigenlijk wat vaker naar gaan kijken.

  De mijnen waren wat hoor, niet te vatten.
  .-= ReneSmurfes last blog ..Conclusie =-.

 4. gelukkig heb ik er nooit gewerkt…………………..
  zou gek worden de hele dag in die mijnen.
  veel respekt voor de mensen die het wel gedaan hebben
  .-= carlaes last blog ..paddo,s =-.

 5. Mooi (gevoelig) blogje vandaag. Het angstzweet breekt bij mij uit als ik aan die benauwde gangen denk. Barre tijden…
  .-= mikelodeones last blog ..Rustig an… =-.

 6. Blijf deze beelden s.v.p. tonen. Ik vind ze prachtig.
  .-= rob hamiltones last blog ..Dilemma rond een collectie =-.

 7. Zelfs smerig en gevaarlijk werk is mooi om naar te kijken vanuit je warme bedje.
  .-= Jan K.es last blog ..In de wolken =-.

 8. Opnieuw de mijnen ingaan voor kolen in dit land is bijna ondoenlijk. Geologisch gezien en wat betreft het behoud van de natuur die boven zijn ontstaan. In geografische zin zou het, als men verstandig is, zo,n hernieuwde mijnbouw optie samen met de Duitsers en de Belgen moeten ondernemen. Hun velden liggen bijna aaneengesloten met de onze. In het Verenigd Koninkrijk zijn momenteel zo,n vijf lokaties waar weer volop gewerkt wordt door UK Coal. http://www.ukcoal.com/dm-locations
  .-= Leibelees last blog ..Het geluid van de stilte =-.

 9. Blij te horen dat je zo’n plezier beleefd aan de dvd’s, het is graag gedaan, dat weet je…
  .-= Chantales last blog ..Is er nog meer in de wereld? =-.

 10. Heden ten dagen komen de kolen uit landen als China. Die willen nog wel voor een appel en een ei de mijnen in.
  .-= Johnes last blog ..Soeck de vaud =-.

 11. In bed kijken naar vuil, zwaar en hard werken. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar.
  .-= tones last blog ..De misrekening van Scheringa =-.

 12. Tegenwoordig zou je niemand meer zo gek krijgen.

 13. Dan vind je dit waarschijnlijk wel een interessante link: http://www.avro.nl/tv/avro_kids/tv/tientorensdiep/
  .-= Frank (van IkFotograag)es last blog ..Bali 2009 =-.

 14. Die stoere mannen wilde gewoon brood op de plank natuurlijk.
  .-= Redstares last blog ..Lege houtjes =-.

 15. Nee, dan lekker vroeg naar bed, en kijken hoe het geweest is.
  .-= marjolijnes last blog ..Nog niet fit…… =-.

Geef een reactie