Gratis krant – door Frank (van IkFotograag.nl)
Gratis krant – door Frank (van IkFotograag.nl)

Gratis krant – door Frank (van IkFotograag.nl)

Vorige week is de stukadoor bij ons langs geweest om alle sierpleister in onze huiskamer weer glad te maken. We waren er na 20 jaar helemaal op uit gekeken. Daarom moesten alle meubels de huiskamer uit, inclusief de lamellen voor de ramen. Om niet alles open en bloot te hebben liggen, hebben we kranten voor de ruiten geplakt. Onwillekeurig kom je dan bij het plakken nog wel eens een artikeltje tegen wat je nog niet gelezen hebt. Terwijl ik zo zo’n artikel stond te lezen, moest ik terug denken aan een beeld, wat je bij ons vroeger op straat vaak zag bij het gebouw van de krant in dit geval “De Limburger”, was een meters lange vitrine met daarin de krant van die dag. Vaak zag je mensen daar gratis de krant staan te lezen. Dat zie je tegenwoordig volgens mij nergens meer. Het gebouw van de krant is bij ons ook uit de binnenstad verdwenen en staat nu aan de rand van de stad. Met de vooruitgang verdwijnt veel uit ons zicht. Veel  wordt zo definitief vergeten. Om het blogje hier aan te kleden heb ik gezocht naar een foto van zo’n vitrine. Moeilijk te vinden, maar bij de Gelderlander heb ik ik er nog een gevonden. Waarvoor mijn dank.

20 reacties

 1. Heb ik nooit geweten of gedaan; wanneer ik nu voorbij een dagbladhandelaar wandel zal ik ook altijd even de pas inhouden om de koppen van de diverse boeken, tijdschriften ed te lezen.. en wanneer me iets interessant lijkt zoek ik ’t nadien wel op op t internet.

 2. Bij de Gelderlander heb ik vaak met veel plezier gelezen.
  Eerste en nieuwe en extra edities werden daar ook nog opgeplakt.
  Maar ook de commentaren van de hangouderen op deze plek waren altijd heel speciaal.
  Ja, vroeger was alles altijd beter ….
  Het speciale van een regionale krant met het wereldnieuws heb ik altijd erg gewaardeerd.
  Nu is het internet, twitteren, nieuwszenders op radio en tv dat ons van nieuws voorziet.
  Het gebouw van de foto is volgens mij helemaal verdwenen.

  Leuke nostalgie!

  Vriendelijke nieuwjaarsgroet uit Amsterdam-ZuidOost

 3. leuk bericht. ik heb in een ver verleden een tijdje bij mijn moeder op kantoor gewerkt. zijn werkte op het agentschap van de volkskrant en het parool in den haag. elke dag zwarte handen van het ophangen van de verse krant in de vitrines 🙂

  en de foto van de gevel van de gelderlander: het pand staat er niet meer, de zgn. stottergevel is er nog wel, een nieuw pad op dezelfde plek.
  http://www.nice-site.nl/ onderaan de pagina

 4. Dag Sjoerd,

  jaha, dat herinner ik me nog wel.
  Ik was alleen te jong en niet echt geïnteresseerd in het nieuws van de dag.

  Heb je deze al bekeken:

  http://nos.nl/dossier/206431-nos-jaaroverzichten-online/

  Heel gaaf. Alle jaaroverzichten van 1956 tot nu van de NOS te zien in 75 uur.
  Ga d’r maar aanstaan.
  Maar zo af en toe een jaartje er uit pikken is natuurlijk heel leuk.
  Het jaar van de geboorte van mijn dochter.
  Of… wat gebeurde er allemaal in het jaar, dat ik …
  Enzovoorts.

  Dag!
  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.