Goh, alweer maandag
Goh, alweer maandag

Goh, alweer maandag

Was het bij jullie ook grijs en grauw in het weekend, nou hier wel. En om dan maar meteen in de stemming te blijven schakelen we vandaag even over op een zwart-wit foto. Op de foto staan nog enkele mijnwerkers woningen , met op de achtergrond de destijds spiksplinternieuwe huishoudschool, ik kan er ook niets aan doen, dat heette nou eenmaal zo. Later hebben ze de houten woningen afgebroken en is daar een MAVO neergezet, maar inmiddels is het een hele kale vlakte geworden. Oud, nog ouder en het oudst, allemaal weg. Zelfs de laatste houten woningen op een andere plaats in Gebrook en in deze stijl hebben de tand des tijds niet doorstaan en zijn enkele jaren geleden ook gesloopt. Ik kan me wel voorstellen dat de kwaliteit niet helemaal optimaal was, en het onderhoud niet, of nauwelijks meer plaatsvond, maar toch. Met dit soort huizen is het tijdperk van de Koelpiet met een hoofdletter, ten onder gegaan. Er resten nog wat beambtenwoningen en koloniën zo links en rechts, die waren immers uit steen opgetrokken, maar voor de rest is ons mijnverleden geheel opgeruimd. Op het pleintje, tussen deze huizen, speelde ik toen ik klein was, en voordat de huishoudschool daar gebouwd werd.

bVision Photography

Oh ja, nog 21 dagen, en dan….

19 Comments

 1. Ja, leuk en vreemd tegelijk he wanneer je zo’n oude foto’s bekijkt. De huishoudschool ken ik niet, denk dat t een echt nederlandse term is die hier in Belgie niet gebruikt wordt, misschien noemde dat hier gewoon de meisjesschool…

 2. Een hele mooie foto!

  Hier hadden we ook een huishoudschool, en toen ik er naar toe ging was het inmiddels Het Lager Beroepsonderwijs geworden, samen met de LTS, waar ik ook lessen had.

  De LTS staat er nog, de huishoudschool heeft plaats gemaakt voor een bejaardenflat.

 3. Glorierijke herinneringen aan het mijnverleden vind je natuurlijk wel vlakbij jullie in de prachtige woningen in Rennemig. Juweeltjes die je ook eens zou moeten laten zien. Anders neem ik het voor mijn rekening tijdens mijn Ronde van Limburg.

 4. Hai Sjoerd,

  mooi… die herinneringen aan vroeger.
  Ik sta er ook graag zo nu en dan bij stil. Niet te vaak, want we leven NU!
  Maar toch…

  Ik heb niet eens gemerkt of het dit weekeinde grijs en grauw was buiten.

  Maar… ik merkte wel zo net, dat ineens…

  DE ZON SCHEEN!!!

  Ik keek verwonderd naar buiten. Heel even liet de zon zich zien.
  Mooi moment was dat …

  Groet van Marlou

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: