Tis nie anders – door Frank (van IkFotograag.nl)
Tis nie anders – door Frank (van IkFotograag.nl)

Tis nie anders – door Frank (van IkFotograag.nl)

Maar eigenlijk is het minder leuk. Je kunt tegenwoordig nergens meer naar toe of je staat tegen een hele batterij van telefoons, fototoestellen, filmcamera’s, en nu ook zelfs Ipads en zo aan te kijken. In Vietnam bij de voorstelling van het waterpoppentheater (waar je niet eens mocht filmen) bij Rieu op het vrijthof of in Barcelona bij de fontein. De voorsten houden het nog redelijk netjes, die houden het gadget nog recht naar voor, maar naarmate men verder naar achter staat worden de “prullen” steeds hoger gehouden. Nou is een foto nog redelijk eenmalig maar als men filmt dan gaat men vlot vijf minuten voor iemand staan om met het scherm over de voorstaande massa te komen. Dat de achterliggende massa zo steeds minder ziet van de artiesten, waarvoor men toch vaak dure tickets heeft moeten kopen, dat boeit minder, want men moet toch immers filmen. Alleen in kerken heb ik dit fenomeen nog niet gezien, maar dat is een kwestie van tijd denk ik. Ik ben voor een roulatiesysteem, dat bij evenementen ieder op zijn beurt even naar voren mag, om een foto te maken zonder achterwerken er op. De foto’s hieronder heb ik vanachter de mensenmassa gemaakt. Daarbij heb ik waarschijnlijk niemand in zijn beleving gestoord. Ook is mijn “prul” nog een “echte” camera waarbij je gewoon achter door het gaatje moet kijken.

Allemaal een fotootje van de Fontana Magica

Allemaal een fotootje van de Fontana Magica

20 Comments

 1. De moeite die Leidse Glibber af en toe moet ondernemen onderschrijven wij. Men maakt tegenwoordig foto’s met zijn/haar smartphone. Hoogst irritant. Ik heb zelf een iPad, ga daar op een feestje of meeting geen foto’s mee lopen maken. Daarvoor gebruik ik een echte camera. Albert denkt er ook zo over.
  Groetjes
  Mara

 2. Ja het kan soms heel irritant zijn.
  Ik fotografeer behalve voor mijn blog ook voor een nieuwsite in Leiden dus moet toch iets redelijks zien te schieten.
  Vaak moet je je eerst door alle telfoons heen wurmen die je dan ook nog eens heel beledigd aankijken als je met je perskaart toch iets probeert te maken.

 3. Je hebt inderdaad wel een punt….
  Maarja, tegenwoordig wil iedereen foto’s maken ook jij.. En dan krijg je dit soort taferelen.
  Het idee om te wisselen is wel goed. Kijk maar naar bijv. verschillende dierentuinen die zo’n band voor de aquaria hebben.. 🙂

 4. Volgens mij heb jij veel mooiere foto’s gemaakt dan al die mensen die met hun phone een beetje in de lucht staan te zwaaien.. het oeroude kijkgaatje met je analoge of nu digitale spiegelreflex blijft het allermooiste… en dat heb jij weer bewezen… leve de echte fotografie….Agnès

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.