Spanning en rust in Haarlem
Spanning en rust in Haarlem

Spanning en rust in Haarlem

Deze spannende zondag in Haarlem is aangedragen door Marlou, waarvoor dank

Trafohuisjes bVision.nl


Ter nagedachtenis aan
de Joodse Haarlemmers
die uit hun huizen werden
weggerukt, werden
afgevoerd naar de
vernietigingskampen en
niet terugkeerden

vanwege hen huil ik


Dat is de tekst die op dit monument staat. Het monument is gerealiseerd met steun van Alliander, die heeft meegewerkt aan de realisatie van dit project. Het monument is namelijk gerealiseert op een van de zijmuren van het transformatorhuis van Alliander en is het ontwerp van de stichting Joods Monument Haarlem.

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje is gefotografeerd door Marlou. Het trafohuisje staat erg verscholen op het Philip Frankplein in Haarlem. Philip Frank was een Rabijn en naar hem is dit plein vernoemd. Ondanks dat dit er zo verscholen bij ligt, vind ik het een bijzonder gebouw. En een goed initiatief van het netwerkbedrijf Alliander.
De volgende bijdragen staan in de wachtrij:

 • Hanny (09-12-12)
 • di Mario (16-12-12)
 • Chantal (23-12-12)
 • Wieneke (30-12-12)

Trafohuisjes bVision.nl

Coordinaten: 52.381428 en 4.640166 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Een fraaie oplossing. Hier in de stad heb ik wel eens geblogged over een trafohuisje annex fietsenshuurtje. Ziet er uit als een gewone schuur met puntdak, maar de achterste helft is trafo- en verdeelruimte. Die mensen zelf hebben gordijnen voor hun schuurraampje gehangen en nu ziet het er net uit alsof het een klein huisje is. Pas als je de sticker op een zijdeur ziet weet je dat het iets van Liander (Nuon/PEN) is.

  Verder zie je het heel vaak bij bedrijven. Het ziekenhuis hier om de hoek heeft aan de straatkant ook 3 grote grijze stalen deuren met daarachter een flinke traforuimte en dus de bekende stickers.

  Op Streetview (uit 2009) staat dit monument er nog niet. Daarop is wel te zien dat het gebouw rechts deel uitmaakt van het Teylers museum. Althans dat verteld de deur helemaal rechts waar ook een transformator achter staat of stond. Mogelijk was die te klein en vervangt dit nieuwe monumentgebouwtje het spul dat achter deze deur stond.

 2. Beetje vreemd transformatorhuisje zo, met een joods monument op de zijkant. Vooral dat je een herdenkingsmonument laat sponsoren door een commerciële partij zodat het je zelf niks kost. Dat geeft te denken!

 3. Dit vind ik nu echt mooi een goede combinatie van nut, cultuur en herdenken.
  Jammer eigenljk dat het op een verscholen plaats staat.

  Off topic, die rederij is nu echt wel klaar in Leiden, laatste woord is er nog niet over gezegd en opdrachten van Leidenaren zullen ze niet meer krijgen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.