Excalibur
Excalibur

Excalibur

bVision Photography

De Excalibur auto wordt gemaakt in Milwaukee in de staat Wisconsin. Model voor de auto is een Mercedes-Benz SSK uit 1928. Ofwel, net als de Clenet van een paar weken terug, dit is een retro auto met moderne technieken, die voldoet aan alle eisen van deze moderne tijd.

bVision Photography

Het eerste prototype verscheen in 1968, en was gebaseerd op een Studebaker chassis met studebaker 290 pk sterke V8 motor. Toen Studebaker ermee stopte werd deze motor vervangen door een 327s motor van de Chevrolet Corvette met 300 pk.

bVision Photography

De hier getoonde Excalibur Sedan is een uitgeklede versie met maar 182 pk en is gemaakt in 1990. De hier getoonde foto’s zijn gemaakt door Leidse Glibber. De auto werd op dat moment gebruikt voor het vervoer van een bruidspaar bij de Marekerk aan de Lange Mare. Deze kerk heeft een monumentale status en stamt uit 1639. De achthoekige vorm is kenmerkend voor deze kerk. De Marekerk is een van de eerste kerken die voor de protestantse eredienst is ontworpen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. frank-103

    Eigenlijk is het een belachelijke auto, een voorbeeld van Amerikaanse wansmaak. Nu in 2013 nog retro auto’s bouwen van een model uit 1928, het is de evolutie in techniek 100 jaar terug zetten.

    Maar eigenlijk is het zo’n belachelijke auto dat hij wel weer leuk wordt, het is toch weer eens iets anders dan de gebruikelijke koekblikken die onze snelwegen bevolken. Als ze er nog airbags etc inschroeven en ik win de hoofdprijs van de staatsloterij, dan zou ik zo’n ding zeker overwegen, mag hij naast een Hummer en een Lamborghini Aventador in mijn garage…

  2. Annette Barendregt

    Oh, je had vandaag hier in Brielle moeten zijn. Daar stonden toch een berg mooie oldtimers. Amerikaanse, Engelse, Duitse………you name it. Ook een schitterende lichtblauwe MG stond erbij. Ik moest gelijk aan jou denken. Helaas had ik geen foto toestel bij me, maar zelf zien is toch altijd leuker, hé? Kom volgend jaar maar naar “Bruisend Brielle”. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.