Trafohuisjes bVision.nl

Net als een andere bijdrage van John (Redstar) staat ook deze in het plaatsje ’s Heerenhoek in Zeeland. Onder de rook van de centrale in Borsele. Niet dat het wat uitmaakt waar zo’n Centrale staat, ze zijn toch via de 150 kV aansluiting aangesloten op het landelijk net. Maar het geeft wel een punt ter herkenning. De foto geeft goed weer dat het Trafohuisje als een schuurtje tussen de huizen staat. Je zou ook hier enkele malen voorbij rijden en het gewoon niet zien.

Trafohuisjes bVision.nl

Over ’s Heerenhoek valt wel het een en ander te vertellen. Het is een stadje met een levendig uitgangsleven en is eigenlijk nog niet eens zo heel oud. Rond 1600 zijn pas de eerste huizen gebouw na de inpoldering van Borsselepolder. Het is van origine een katholieke enclave tussen alle gereformeerden in. Rond 1870 werd er een katholieke kerk gebouwd, de Sint-Willibrorduskerk, welke er nog steeds staat.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

15 Comments

  1. Ik moet bekennen dat ik het huisje heel lang nooit gezien heb. Het valt namelijk inderdaad niet echt op.
    Je kunt inderdaad goed uitgaan in ’s Heerenhoek. En ze hebben een zeer actieve carnavalsvereniging.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.