Vakantieman – door Frank
Vakantieman – door Frank

Vakantieman – door Frank

Vakantieman, dat was ik, maar inmiddels ben ik weer begonnen met werken en heet ik weer gewoon arbeider. Centjes verdienen voor de volgende vakantie. “Gardenia”, ook wel “Tuinesië” genoemd, of als er een zwembadje in staat “Bad Hintergarten”, is gedurende zowat het hele jaar groot genoeg voor me. Maar soms begint het te kriebelen en wil ik mijn horizon verleggen in een wat verder weg gelegen bestemming. Gelukkig valt dat kriebelen steeds samen met de periodes dat ik toevallig vakantie heb. Dit jaar was het Griekse eiland Samos aan de beurt om verkend te worden. Het eiland is niet zo groot, ongeveer 75 bij 35 kilometer, maar wel heel bergachtig. Daarom duurden de diverse rondritten op het eiland toch redelijk lang. Men had me verteld dat door de smalle bochtige wegjes er nergens veel harder dan 50 à 6o kilometer per uur gereden werd, dus had ik met mijn relaxte instelling een “automaat” gehuurd om rond te rijden, anders blijf je schakelen. Lekker lui, alleen maar gas geven en sturen (soms remmen). Gevolg was wel dat ik toen ik thuis in mijn eigen auto ging rijden de eerste dagen steeds vergat te koppelen en terug te schakelen waarbij soms me de motor bijna afsloeg. We hebben ieder weggetje waar je met de normale auto kon komen zo ongeveer wel gehad. Mooie dorpjes en uitzichten. In het voorjaar staan veel planten in bloei daar, wat vooral met de bloeiende brem een heel apart gezicht is als links en rechts van de weg alles daarmee geel kleurt. We woonden deze vakantie in de buurt van het plaatsje Pythagorion. Een mooi dorpje met een schitterende haven en vriendelijke mensen en veel horeca langs de kade. Lekker voor een ijskoude pot Mythos of Alpha te drinken, ze weten daar wel wat deze arbeider nodig heeft om de vakantie door te komen. Pythagorion is vernoemd naar de Griekse wiskundige, wijsgeer en filosoof Pythagoras die op dit eiland geboren is en onder andere ook gewoond heeft. Vroeger op school leerden we de stelling van Pythagoras a2 + b2 = c2. Knap bedacht en tegenwoordig snap ik het ook nog een beetje.

collage van Samos

15 Comments

 1. Pingback: Niks zeggen – door Frank « bVision & Photography

 2. Goedemorgen Frank, Wat een plezante vakantiekaart heb je gemaakt. Fijn dat je genoten hebt en wij begrijpen dat je al weer hard aan het werk bent bij je werkgever. In jouw situatie is het nog werken-vakantie-vrijweekend-werken-vakantie enzovoorts. Eens komt voor jou ook de tijd dat je altijd vakantie hebt zoals dat bij ons het geval is. Dan is de belangrijkste rijkdom niet het geld, niet alle auto’s maar je gezondheid 😉

 3. Genoten van je foto’s , wij zijn ongeveer 12 keer naar Samos geweest en hebben er nog familie wonen. Leuk om te zien dat sommige plekjes nog niet veranderd zijn. Je bent op vrijwel elke begaanbare weg geweest, heb je het ook aangedurft naar de botenbouwer in de buurt van Drakei te gaan 🙂

  1. Ik ben in Drakei geweest. de Grieks Orthodoxe Priester van het dorp had er een taverne. Daar hebben we gegeten. Dat was al een hele belevenis op zich. Van de botenbouwer had ik geen weet, wellicht jammer achteraf.

 4. zo krijg je wel weer je schaapjes op het droge en kun je nieuwe plannen uitvoeren.
  Op vakantie is een automaat een verlengstuk van je genieten.
  De Griekse geleerden hebben wel welvaart gebracht.
  Geniet van je vrije dagen, met zon. Hans

 5. Goede morgen, Frank wat een prachtige foto’s, ik heb verschillende Griekse eilanden bezocht en ze zijn allemaal mooi. Geen wonder dat je genoten hebt, maar nu weer aan de arbeid, sparen voor je volgende vakantie.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.