Grotbiken
Grotbiken

Grotbiken

Day Of MonthIn het kader van teambuilding hadden we de hele middag al bij elkaar gezeten en gesproken over de toekomst van onze afdeling. Met een nieuwe chef is dat onvermijdelijk. En daarna even wokken bij de chinees. Niks mis mee, maar wel toen het avondprogramma werd onthuld… Grotbiken in de Limburgse mergelgroeves moet ik zeggen. Het verschil met grotten is dat deze mergel groeves door mensen gegraven zijn. En ik verzeker u, dat is een avontuur op zich. Het begint met een afdaling van 40 meter door smalle wenteltrappen en het laatste stuk over uitgesleten mergeltrappen, waarvan geen tree gelijk is aan de ander. Daar krijg je na enige uitleg een fiets, met verlichting, een helm en dan ga je met in dit geval Silvie, onze gids rijden door de gangen. Ik zeg u, zwaar voor een heer op leeftijd en enig overgewicht. Het is als rijden over een veldweg, waar je voortdurend moet bukken omdat de grotten erg laag zijn. In de meesten kun je niet eens rechtop staan. De tocht gaat gedeeltelijk onder het dorp Sibbe door. Niet het rijden breekt je op, maar het voortdurend bukken. Diverse mensen hebben ondanks hun helm, toch behoorlijk wat aanvaringen gehad met het plafond. De helmen zijn niet voor niets akelig ruw aan de bovenzijde. En dan kom je moe, een ervaring rijker aan bij het eindpunt, iedereen blij dat we er weer zijn na een tocht van anderhalf uur. Moet je die veertig meter weer naar boven. Dat is dan de proof of the pudding… Maar ik leef nog. Onze nieuwe baas zei: “Licht inspannend”. Die heeft dus wat tegoed… Ik nodig die de volgende keer eens uit voor een goede judo training. Ik heb nog wel wat relaties… En foto’s ehh te donker voor een iPhone, dus maar een geleend bij wiki.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Petje af hoor, fietsen in het donker, dan zie je ook niet altijd hoe laag de grot is.
  Dan ook nog zo’n inspanning na een rijkelijke maaltijd, blij dat het weekend is. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Dit valt bij mij in de categorie team afbraak, ipv van building.
  Mijn ervaring is dat na sommige van deze evenementen het halve team in de kreukels ligt en zich ziek kan melden.
  En brainstormen…. de baas weet toch welke kan het opgaat.

 3. ha die Sjoerd,

  wat een heerlijke ervaring!!
  Ik zou het ook wel een kertje willen doen: groeve-biken.
  Lijkt me ontzettend leuk.
  Wel zwaar overigens: dat bukken…
  Maar je had het niet willen missen, geef toe!!

  Dag!
  groet van Marlou

  .

 4. Goede morgen Sjoerd, een goed idee, die judotraining 🙂 Maar ik ben zelf nooit zo van die opgedrongen dingen geweest. Dat teambuilding is iets van de laatste tien jaar en bij mijn werk werd daar nooit iets aan gedaan, tenminste niet bij de bussen. Tja ze noemden ons destijds de zigeuners van de bibliotheek. En inderdaad, de busmensen waren een slag apart. Maar we moesten altijd een goed team vormen, anders kon je niet samen werken in zo’n kleine ruimte, zonder mogelijkheid elkaar te ontwijken een hele werkdag lang. Dat waren vaak ook lange dagen, ik heb wel dagen van tien uur erbij gehad.
  Maar gelukkig voor jou heb je de grottentocht overleefd. Wat doen ze trouwens als er mensen bij zijn met claustrofobie? Worden die dan gedwongen om toch mee te doen? Ik hoop van niet.
  Ik wens je voor vandaag een fijne vrijdag toe.

 5. als teambuilding lijkt me dit leuk, ik kende dit niet het lijkt me plezant, maar op m’n werk krijg ik dat niet klaar. Wokken bij de chinees krijg ik dan wel weer klaar, maar gewoon onder collega’s.
  Ik zou als ik u was m’n baas ook wel eens uitnodigen

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: