twee oude makkers

twee oude makkers

Day Of MonthGisteren kwam ik iemand op het werk tegen die ik al meer dan twintig jaar niet meer had gesproken. Hij werkt bij de Provincie Limburg en ik heb destijds samen met hem procestechniek gestudeerd. Samen zijn we destijds ook bij DSM begonnen in de utility sector. Hij vertrok naar de Provincie Limburg en ik bleef bij DSM. Maar er waren avonturen die we samen beleefd hebben die nog steeds in ons hoofd gegrift staan. Ik ga dan even meer dan vijfentwintig jaar terug. Ik was aan het trainen voor de Kennedymars en was te voet van Hoensbroek naar het werk in Geleen gelopen, een tochtje van 30 km heen en terug, dus een leuk begin. Ik had met hem afgesproken dat we in de middag samen wat monsters zouden gaan nemen in de voormalige Carisborg groeve in de Passart. Toen ging de telefoon, mijn vrouw, in redelijk opgewonden staat belde dat mijn twee kinderen zich per ongeluk hadden opgesloten op de badkamer, en ze had geen idee wat ze aan het doen waren, 1 en 2 jaar oud en dan tussen al die gevaarlijke spullen. En net dan ben je niet met de auto of fiets naar het werk maar te voet. Auto’s waren schaars dus snel mijn collega gebeld met de vraag of we meteen konden afreizen en hem even de situatie uitgelegd. Gezien de relatie werd ter plekke een en ander geregeld en weldra zaten we in de auto op weg naar huis. Daar zat mijn vrouw voor de badkamerdeur liedjes met de kinderen te zingen. Bevrijden was uiteraard zo gebeurd, en de monsters die we moeten nemen waren ruim op tijd, maar dit soort herinneringen blijven je bij. Ik vond het fijn dat we even in de gelegenheid waren om bij te praten, ook hij moet nog even wachten op pensioen…
Op de foto de voormalige bruinkool groeve Carisborg, met op de achtergrond de staatsmijn Emma.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Ik heb het ook een keer met Roos gehad dat ze zichzelf had buitengesloten. Of eigenlijk binnengesloten, want ze trok zich per ongeluk de knip van de voordeur omhoog. Die knip ging meteen naar beneden en kon ik het huis niet meer in. Met een schroevendraaier van de buurman lon ik een raam omhoog schuiven. De paniek van je vrouw kan ik me helemaal voorstellen!
  Groetjes Kakel

 2. Annette Barendregt

  Sweet memories. Wat een grappig verhaal van die twee rakkertjes in de badkamer. Wel knap van je dat je toen 30 km heen en 30 km terug liep van huis naar werk. Dat is mij nog nooit gelukt, ook niet toen ik 25 jaar jonger was! 🙂

 3. Mooie foto zeg. Oude foto’s hebben altijd zoveel te vertellen. De Kennedymars..25 jaar geleden. Mmmm, nee toen was ik daar nog niet. Volgens mij was ik daar in 1996 en 1997. Tenminste.. ho ho. Waar heb jij hem gelopen. Ik was in Someren. Mooi dat je jaren later nog oud collega’s tegenkomt waar je goede herinneringen mee hebt.

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: