Tea forever
Tea forever

Tea forever

Day Of MonthIk kan het niet ontkennen dat thee een van mijn favoriete dranken is. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed als het even kan. Daartussen drink ik ook best wel andere dranken, maar thee is en blijft voorop staan. De onderstaande foto is echter niet genomen voor de thee die erop staat maar voor de kleuren die er gebruikt worden op de doosjes. De meeste theesoorten koop ik bij de tuinen, een theehuis, of bij de Chinees. Ik stond gisteravond te twijfelen welke thee ik zou drinken en dacht ach, laat ik eerst een een lijst maken van alle losse thee soorten die ik in huis heb, theezakjes ben ik geen voorstander van. En eh, dat zijn er best wel veel en dan te bedenken dat ik alle geparfumeerde theesoorten links laat liggen, het moet wel puur blijven en zonder kunstmatige toevoegingen. Alle thee zit bij ons in afsluitbare bussen, de duurde theesoorten hebben dubbele deksels.
De volgende theesoorten heb ik in huis:

 1. Bojenmi Herbal Thea (Fujian Tea China)
 2. Tie Kuan Yin (Chinese Oolong)
 3. Darjeeling (West Bengalen)
 4. Earl Grey ( India en Sri Lanka met Bergamotolie)
 5. Lady Grey ( India en Sri Lanka met minder Bergamotolie)
 6. Ceylon Tea (Sri Lanka)
 7. Nan Yu (Chinese Tea)
 8. Oolong Grenade & Framboise (Chinese Tea)
 9. Gun Powder Tea (zhuchá Chinese Tea)
 10. Rooibos (zuid Afrika – gefermenteerd)
 11. Groene Rooibos (zuid Afrika – ongefermenteerd)
 12. Rooibos Cranberry (Zuid Afrika)
 13. Bai Long White Dragon (Chinese tea)
 14. Lapsang Souchong (gerookte thee uit China)
 15. Ereprijs (kruiden)
 16. Assam Tea (India)
 17. Green Jasmin (Chinese Tea)
 18. Groene thee Goji Acai (Chinese thee met bessen)

Zoek maar alvast wat uit voor als je op bezoek komt.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Mooi rijtjes. Ik zal ook eens tellen, hm, hier 16 soorten. Allemaal echte groene losse voor mij en twee soorten zakjes Earl Grey voor R. Je kunt dus ook veilig hier thee komen drinken 😉

 2. Die foto van die blikjes: geweldig! Zag ik ergens dezelfde blikjes staan, ik zou ze meteen inslaan. Die kleuren 🙂
  Eigenlijk ben ik altijd een koffieleut geweest maar sinds ik cvs/me heb, ben ik allergisch voor suiker en cafeine. Ik drink wel cafeineloze koffie maar het blijft behelpen. Zodoende drink ik al ruim vier jaar thee. Mijn favoriet is zoethout, rooibos, brandnetel en Earl Gray. Groene thee vind ik ook lekker. Ik lust alle soorten thee wel, mits er maar geen smaakjes aan toegevoegd zijn.

 3. Ik ben geen theedrinker en drink koffie alleen bij het ontbijt. Alleen op Taiwan heb ik veel Oolong gedronken, omdat een van de operators dat zelf verbouwde en daar een constante aanvoer van was van ongeveer 4 grote glazen per dag. Die groene thee vind ik ook lekkerder dan de zwarte. Heb ooit groene thee in NL geprobeerd en vond dat tegenvallen omdat ze er citroen in stopten en ik geen citroenloze kon vinden. Inmiddels ben ik weet ik in de binnenstad een echte theespeciaalzaak en zou ik het nog eens kunnen proberen.

 4. Zo te lezen ben je een verwent theedrinker.
  En een flinke variatie in soorten.
  Ik hou het bij groene, rooibos en earl grey thee. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Wat een smakelijke lijst… Dacht ik dat wij veel thee in huis hadden, maar jij overtreft ons veruit! 🙂

  De blikken vind ik trouwens èrg mooi, zoiets zet ’n mens niet alleen voor de geur maar ook voor het oog neer..

 6. Dat zijn er nogal wat. Mijn ervaring met veel verschillende theesoorten in huis is dat je ze vergeet en dat ze oud worden, en dan gooi ik de boel maar weer weg. De laatste jaren koop ik dus alleen nog de lekkerste: (losse) groene jasmijnthee van de toko, per kilo.
  En voor gasten is er dan nog oranje pecco, van de theekraam op de markt. En alles gaat op 🙂

 7. ha die Sjoerd…

  wat leuk… de meeste mannen die ik ken drinken geen thee.
  henry vind er niks aan.
  Ik wél!!
  Ik “draai” op thee.
  de hele dag door!

  Ik heb er ook ooit eens een blogje aan gewijd:
  http://marlou-praathuis.blogspot.nl/2009/01/verslaving.html

  Een milde verslaving noem ik het ook wel.

  En ook de accessoires kregen aandacht:
  http://marlou-praathuis.blogspot.nl/2009/01/accessoires-voor-de-thee.html

  Als bij jou kom, dan wil ik graag de Groene thee Goji Acai uitproberen. Die ken ik nog niet.

  dagdag!
  prettig weekeinde!
  groetjes van Marlou

  .

 8. ria

  Hier ook veel alleen maar losse thee, alleen, s morgens koffie.
  Darjeeling, rooibos, ereprijs heb ik ook verder nog kruiden en vruchtenmengsels, lekker hoor 🙂
  Mooie bussen heb je, bij mij zit het in potjes. Dat is niet zo heel goed gelof ik maar het staat zzo leuk.

 9. Goede morgen Sjoerd.Jij bent een echte theekenner zo te lezen, maar daar dat ben ik niet hoor, verstandig die losse thee in extra goed gesloten bussen. Ik drink ook aardig wat thee, maar geen zwarte thee. Dus voor mij of rooibos of kruidenthee. Maar koffie heb ik altijd om de dag te beginnen.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 10. ik kan je foto niet zien: er komt:The requested content cannot be loaded.
  Please try again later.
  Nu dus over thee, ik ben een echt koffieverslaafd….en het zou beter voor me zijn dat ik thee dronk, maar het probleem is dat ik geen één soort thee lust, nu jij 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.