Valt op hé, geen stroom in Amsterdam
Valt op hé, geen stroom in Amsterdam

Valt op hé, geen stroom in Amsterdam

Trafohuisjes bVision.nl

MaartVandaag komt de bijdrage wederom van Jeanne van Sjannesblog. En wat is dan makkelijker om haar eigen tekst te herhalen: In Amsterdam viel mijn blik op een trafohuisje. Dit keer midden in de stad op een heel toeristische, prachtige plek. Het is de hoek van de Brouwersgracht – Singel, vlak bij het begin van de Haarlemmerstraat. Dus al fotograferend nam ik ook even de typische Amsterdamse gracht mee.

Trafohuisjes bVision.nl

Een mooi en gezellig stukje Amsterdam, met uitzicht op de koepelkerk, de zilveren toren en eigenlijk op een klein pleintje bij de nieuwe Haarlemmersluis op een paar honderd meter van station Amsterdam Centraal, ligt het trafohuisje daar als een kiosk die daar gewoon hoort.

Trafohuisjes bVision.nl

De Brouwersgracht is een Amsterdamse gracht die het Singel met de Singelgracht verbindt. De gracht markeert de noordwestelijke grens van de grachtengordel. Tussen de Prinsengracht en de Singelgracht vormt de Brouwersgracht de noordelijke grens van de Jordaan.Vanaf 1612 werd vanaf de Brouwersgracht de grachtengordel in zuidelijke richting gegraven. De gracht dankt sinds 1594 zijn naam aan de vele bierbrouwerijen die in de zestiende en zeventiende eeuw in deze buurt waren te vinden. Vanaf 1782 zit aan de Brouwersgracht bij de Driehoekstraat de laatste Amsterdamse distilleerderij van jenever en likeuren: De Ooievaar. De meeste pakhuizen, gebouwd voor de opslag van goederen, zijn omgebouwd tot woonhuizen.
Maar ook daar was afgelopen week geen stroom, Liander had gewoon even niets… En dat valt op, staat erop te lezen.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

15 reacties

  1. Ik kan me voorstellen dat het van te voren wordt aangekondigd, maar toch niet zo’n groot gebied. Gelukkig had ik er zelf niet direct last van, maar wel mijn collega, die me regelmatig opbelde omdat ze niet bij haar kassa kon.

    Love As always
    Di Mario

  2. Frank-103

    De Hemcentrale kan ik zien, die draaide gewoon, er was dus wel stroom, maar een tussencentrale in Diemen was defect, waardoor bij ons thuis de stroom het 2 uur niet deed, bij mij op kantoor was er geen storing. Dat NS dan de hele dag niet meer in staat is de dienstregeling te herstellen is een schande, veroorzaakt door nodeloos ingewikkelde materiaalomloop en planning van de medewerkers. Tijd dat ze die lieden bij elke grote verstoring eens stokslagen als straf gaan geven, zal je zien dat er dan veel minder verstoringen zijn!

  3. Pingback: Twee vliegen in één klap | Sjannesblog

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.