Janneke Philippi is geen onbekende bij mensen die plezier hebben aan koken en kijken. Janneke is kookboekenauteur en foodstyliste. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften waaronder in het foodmagazine Delicious. Janneke kwamen we tegen in Maastricht, waar ze op dat moment haar boeken verkocht en signeerde in het voormalige V&D pand bij een pop-up bij van streek een familierestaurant in Maastricht. Het werden uiteindelijk twee boeken die ik bij haar kocht, want naast normaal koken vind ik het ook fijn om te lezen hoe anderen koken en recepten bedenken. De boeken zijn prachtig verzorgd en ontworpen. Ik ben er met plezier in aan het lezen en ben meteen enthousiast, vooral ook de tips die erin slaan helpen je goed op weg. Ik krijg dan ook de neiging om naar de winkel te gaan en te gaan shoppen en te beginnen. En laat dat kunnen… Alle ingrediënten krijg je bij de buurtsuper of als je extra lekker wil ga je vlees uiteraard bij de scharrelslager halen of de kaas hier net over de grens op de markt in Aubel. Maar het hoeft niet, je kunt zo aan de slag. Ik vond het leuk om haar te ontmoeten, en Janneke, bedankt voor je lieve wensen…
Janneke Philippi
click to see the picture big
click to see the picture big
bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Nou, dat is zeker een logje waard! Een fijne belevenis en weer wat wijzer.
Ik blijf voornamelijk het eten heerlijk vinden. Gelukkig kookt Dinnetje graag.
Love As Always
Di Mario
Een gesigneerd exemplaar, wow! Veel plezier met je kookboeken maar nog meer plezier van de creaties die eruit gemaakt worden.
Lieve groet
Dat zijn geen Jip en Janneke recepten, gezien de motivatie die de boeken oproepen. Hans
Altijd leuk zo,n gesigneerd boek. Met het koken komt het ook wel goed denk ik zo.
Wat kook inspiratie is altijd mooi meegenomen
Wist niet dat je markt in Aubel kent
Veel lees- kijk- en kookplezier gewenst met je nieuwe aanwinsten.
Ik eet graag lekker, maar koken …… brrrr
Goede morgen Sjoerd, leuk zo’n boek met een persoonlijke tekst van de schrijfster. Ik ben niet zo’n kookfanaat, ik ga voor mezelf niet uitgebreid zaken uitproberen (eerst maar alles delen en uitrekenen) ik kook meestal alleen voor mezelf. Als ik eters krijg kook ik wel uitgebreid.
Ik wens je een fijne donderdag toe.
ik als belg ken haar niet, maar ik geloof elk woord dat jij schrijft
Helemaal nieuw voor mij, maar ik ben dan ook geen kook-ster.
Veel lekkere dingen voor jou om te maken.
Tegenwoordig neem ik er te weinig tijd voor, maar blijf koken heerlijk vinden. Gisteren nog een mooi boek gewonnen bij radio West. Bart’s Fish Tales een dik boek vol met lekkere visrecepten maar ook foto’s en verhalen over duurzame visserijen over de hele wereld.