De groenten (11)

De groenten (11)

Een terugblik naar de oude Dorpstraat in Gebrook. Vroeger noemde men dit punt van Hoensbroek het Dorp. Wij gingen dus snoepjes halen in het Dorp.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. hahahahaha ja het dorp, dat liedje krijg ik dan ook nog altijd kippenvel van, maar zo typisch, dat werd bij mijn opa en oma ook altijd gezegd, ze woonden op het dorp, maar als we boodschappen gingen doen, dan gingen we naar ‘het dorp’. Herkenbaar dus, mooi die oude foto!

  X

 2. Kakel

  Ik houd van dergelijke kaarten. Ze roepen zoveel nostalgie op. Op fb volg ik een pagina met foto’s van (oud)Rotterdam. Daar kan ik echt van genieten. Het zal de leeftijd wel zijn (-: Bijzonder kaartje, Sjoerd!

 3. logbankje

  In onze jeugd waren we meer dan tevreden met een snoepje.
  Ken je ook nog cent van het blad?
  Een aantal ronde schijven boven elkaar met snoep, die je kon kopen voor een cent? Hans

 4. Goede morgen Sjoerd, weer een mooie oude kaart van Hoensbroek. Het centrumpje hier wordt ook het dorp genoemd. Dus je zei tegen degene die thuis bleef. Ik ben zo terug even nog naar het dorp om een brief te posten.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: