Murals Heerlen: Oude Kerkstraat (3)
Murals Heerlen: Oude Kerkstraat (3)

Murals Heerlen: Oude Kerkstraat (3)

Heerlen staat bekend bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
De mural die vandaag in de belangstelling staat is de derde aan de Oude Kerkstraat in de wijk Schandelen. Het is de derde van de vier werken van de Amerikaanse kunstenaar Gaia in deze straat. Het huis bevindt zich in het hart van de wijk Schandelen.
Het heet Tulpenmania. De mural geeft een verloop aan van de nederlandse handelshistorie van tulpen tot aan de aardappel over het gezicht heen van Frederik Hendrik (1625-1647), een stadhouder van de Republiek, en prins van Oranje tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw en de komst van de Vereenigde Oost Indische Compagnie (VOC). Het geeft de macht aan van die tijd, geen Nederlandse producten die de winst maken maken, maar de handelsgeest uit die tijd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Marlou

  Hoi Sjoerd,

  weer een bijzondere!
  Ik meende al een gezicht te herkennen… maar iwe oh wie?
  Gelukkig heb jij het laten weten wie het is!

  Groet van Marlou

  .

 2. Goede morgen Sjoerd, weer een mural vandaag. Ik ben het met Zonnebloem eens dat deze ergens ‘schuurt’ misschien omdat tulpen niet aan de ketting moeten liggen, of dat de ‘hoorn des overvloeds’ er niet helemaal in past, ik weet het niet. Maar het is in ieder geval wel een kleurrijke muur geworden en dat is mooier dan alleen maar baksteen , tenminste in mijn ogen.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.