Monumentje (1) ’t Kasteel va gebrook.
Monumentje (1) ’t Kasteel va gebrook.

Monumentje (1) ’t Kasteel va gebrook.

Vraag me niet hoe ik aan deze foto kom, ik heb geen enkel idee. Ik kan helaas dus geen bronvermelding geven. Een stukje echte historie uit Hoensbroek, zoals het nu heet, maar dan in het jaar 1859. Als echte gebreuker ben ik uiteraard trots op dit kasteel, wat een van de grootste kastelen van Nederland is. Het oudste gedeelte van het kasteel, met name de hoge ronde toren, dateert van rond 1360, toen Herman Hoen het verbouwde. In 1225 was er in dit moeras (of gebrook) al een voorloper, een zogeheten motte-burcht. Door zijn voor Limburg zeer strategische ligging aan de belangrijke handelsroutes naar Maastricht, Aken en Keulen werd het kasteel in opeenvolgende fasen uitgebouwd tot de grootste burcht tussen Maas en Rijn.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 reacties

  1. Goede middag Sjoerd, ik ben iemand die dol is op oude kastelen en ruïnes en de verhalen/legendes die daarom heen hangen. Mooie prent en waar je die vandaan hebt vind ik niet zo vreselijk belangrijk.
    Nog een prettige voortzetting van de dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.