De Koumen
De Koumen

De Koumen

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Naast de grote waterbuffer op de Dem die in Hoensbroek ligt, vinden we daarnaast een groot natuurgebied, wat is ontstaan na de afgraving van de steenberg van de staatsmijn Emma. Bij het delven van kolen komen ook stenen en gruis mee naar boven. De kolen worden gewassen en wat daar overbleef ging de steenberg op. Dat waren markante punten in het landschap. Maar goed, de steenberg werd afgegraven en voorzien van een laag klei en grond, er kwam aanplant op, water was aanwezig en zo ontstond tussen de Dem en het industriegebied de Koumen in Hoensbroek en mooi natuurgebied, door midden gesneden door de koumenweg die loopt van het zwembad(de Dem) naar het industrieterrein. Aan de ene kant van de weg het hoge gedeelte, en aan de andere kant hem min of meer moerassige deel. De foto’s vandaag zijn op een regenachtige dag deze week genomen van het natte deel.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

  1. Rietepietz

    Zo zie je hier in het duingebied ook wel heuvelachtige “natuurgebieden” die oorspronkelijk stortplaatsen waren voor afval dat er verbrand werd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.