ON1 – het schachtgebouw
ON1 – het schachtgebouw

ON1 – het schachtgebouw

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Niet geheel alles van de mijnen is gesloopt, terwijl men al begonnen was aan de bouw van het destijds nieuwe CBS gebouw, inmiddels Carbon6, op de terreinen van de Voormalige oranje Nassaumijn l, werd in allerijl besloten om enkele gebouwen al waren ze ook al door de sloop gehavend te bewaren als monument. Zo kwam het (oude) mijnmuseum later aan zijn gebouw. Er viel een besluit om schachtbok, schachtgebouw en bijbehorend ophaalgebouw te verplaatsen en te restaureren. Eigenlijk is het hele gebouw een samenraapsel van schachtbok een en twee, met de gebouwen opnieuw in originele steen herbouwd in de originele vorm. Laten we er maar zuinig zijn.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. Inderdaad, laten we maar zuinig zijn op ons industrieel erfgoed, het heeft Nederland veel gegeven aan economische groei. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.