Back in time: C-Mine Winterslag
Back in time: C-Mine Winterslag

Back in time: C-Mine Winterslag

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Tien jaar is het alweer geleden dat ik hier langs wandelde en deze foto maakte van een van de Schachtbokken van de voormalige kolenmijn in Winterslag in België. Ook hier is veel verloren gegaan van de gebouwen, de kolenwasserij, de steenbakkerij, de werkhuizen en de koeltorens zijn verdwenen voor men besloot dat de rest gespaard moest blijven. Dat is nu een complete campus, C-Mine genoemd, waarin kunstenaars en bedrijven elkaar gevonden hebben. In een volgend deel meer over deze mijn.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

  1. Mooie foto , ik heb geen idee wat een schachtbok is maar ik kom dan ook niet uit een mijnstreek, als ik de foto zo bekijk lijkt het me een soort van lift maar ik zal het wel mis hebben. Voor vandaag wens ik je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.