Terril Oranje Nassaumijn IV (ON4)
Terril Oranje Nassaumijn IV (ON4)

Terril Oranje Nassaumijn IV (ON4)

bVision & Photography

De Oranje-Nassau IV was de kleinste mijn van de vier mijnen van de Oranje Nassau mijnen en lag op de Heksenberg in Heerlen. Op het voormalige terrein van de ON4 ligt naast de Terril, of in wellicht beter Nederlands, de steenberg van de ON4, de zilverzand groeve van Sibelco. De steenberg is ontstaan door de ophoping van gruis en afval afkomstig van de kolenmijn. Ter hoogte van de Sibelco fabriek is een uitkijktoren geplaatst die een overzicht geeft op de omgeving. Er zijn plannen om de steenberg af te graven, maar dat leidt tot verzet. De bijgaande foto’s zijn gemaakt van, op of onder deze uitkijktoren…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 reacties

  1. Waarom willen ze die afgraven is de vraag, misschien beter met een flinke laag aarde bedekken en er een natuurgebied van maken. Als dat kan tenminste, ik heb er totaal geen verstand van. Voor jou een fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.