Opening zwembad Hoensbroek
Opening zwembad Hoensbroek

Opening zwembad Hoensbroek

Sinds een paar weken is het voormalige zwembad Otterveurd opnieuw geopend als zwembad Hoensbroek. Een nieuwe naam en een nieuwe beheerder, Sportfondsen b.v.. Nou en, wat is er zo bijzonder aan, er zijn wel meer zwembaden in Nederland. En dat klopt uiteraard. Maar er is maar een zwembad in Nederland was gasloos is gemaakt en verwarmd wordt met mijnwater uit de voormalige steenkoolmijnen. Of laat ik het anders zeggen, uit de voormalige steenkoolgangen op grote diepte, zo’n 700 meter onder de grond. Dit relatief warme water wordt gebruikt om samen met andere restwarmtebronnen in de energiecentrale het zwemwater op temperatuur te brengen. En dat is uniek.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. Dat is wel een slimme manier om het zwembad te verwarmen, nu bewijst de mijn wederom zijn nut. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  2. Vroeger (50 jaar geleden)woonde mijn zwager in Hoensbroek. In mijn herinnering gingen we dan ook weleens naar een zwembad. Maar dat was vast niet dit bad, denk ik. Want dit lijkt me helemaal nieuw. En wat een goede oplossing voor de verwarming

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.