Tanken en de (eiken)processievlinder

Af en toe zit ik met mijn gedachte mijlenver weg. Vanmiddag reed ik met mijn vrouw richting huis en schoot me al mijmerend in de gedachte dat ik al een tijdje had moeten tanken. Ik kijk op de meter en ja hoor, de wijzer lag zover onderin dat het me lichtelijk warm werd. Eerst even eten en dan maar tanken. Volgens het aantal liters dat ik moest afrekenen gaat er meer in de tank dan de specificaties opgeven. Ofwel hij was ook echt helemaal leeg. Onderweg naar huis reed een wat vreemde tractor langs de weg. Iedere boom werd met een soort nevel besproeid. En dat gebeurde met een enorm geweld om hoog in de bomen te komen. Mijn nieuwsgierigheid werd gelukkig bevredigd door de tekst achter op de uit de kluiten gewassen tractor. Processierupsbestrijding, een mens die kijkt leert bij… De onderstaande benzinepomp is een Beckmeterpomp uit 1935. Het plaatje komt komt af van een aardige site: www.antiekebenzinepompen.nl.

11 Comments

 1. Wat een ouwetje! Maar wel mooi.
  Oeps, het onderste uit de kan is nooit zo best toch, met een tank?

 2. wow, wat een leuke site zeg, het idee al!
  Zulke dingen waardeer ik nou echt.

  Die rupsen krijgen ze er wel onder, dat gaat elk jaar beter.

 3. Toch wel fijn dat je op tijd getankt hebt:-)

 4. Mooi, die oude pomp.
  De processierups is een stuk minder mooi. Laat ze maar flink spuiten in de hoop, dat ze het noorden niet bereiken.
  Prettige weekend.

 5. Geweldig die site van benzinepompen.

 6. Heb een keer in mijn leven met een jerrycan langs de snelweg moeten lopen. Wat een vernedering was dat.

 7. wij hebben met orkaan Wilma in de VS op onze laatste druppel naar het vliegveld moeten rijden… angstig was dat.

 8. Maximaal gebruik gemaakt van je tank benzine dus! 😉 Geweldig die site met oude benzinepompen!

 9. Wij hebben een lampje voor het bezinepeil..en als dat gaat branden, kan ik nog minstens 100 km rijden.

 10. In onze auto gaat er dan altijd een lampje branden 😉

 11. Ow, van dat soort situaties krijg ik het ook altijd erg warm onder mijn schedeldak. heb ooit eens in Belgie droog gestaan langs de snelweg, iets om nooit te vergeten ;-(

Geef een reactie