Barbaruba

Barbaruba, ofwel een barbeque uit Aruba. We waren uitgenodigd om bij mijn vriend Humberto te komen genieten van een heerlijke barbeque, samen met de ouders van Humberto die uit Aruba waren overgekomen voor een vakantie hier in Nederland. De kok van de avond was de vader van Humberto, die op een geweldige manier het op zijn eigen wijze gemarineerde vlees grillde. Samen met de vertelsels en verhalen was het een fijne avond. Ik heb die avond zelfs een cursus fotografie mogen ontvangen met mijn eigen camera en de mooie telelens van zijn vader (een paar worstjes zwarter). De onderstaande foto was een van de experimenten. Kleinzoon Nolan kijkt toe hoe opa zijn worstjes aan het bereiden is. Je kunt op de foto klikken voor een wat grotere foto. Verder was het gisteren Ziggodag. Onze digitale ontvanger had het al een tijdje begeven en gezien de komst van EK en OS zijn nieuwe apparaten momenteel voor bijna niks te krijgen. Mijn vrouw dus naar M. om een van de aanbiedingen voor nog geen veertig Euro te halen. Alleen thuisgekomen weigerde het elke dienst. Geen kanalen, preview periode verlopen en een helehoop blokjes in plaats van beelden. Ik begon me lichtelijk op te winden en pakte de telefoon om me op een ongecoerdineerd kritisch wijze eens te gaan onderhouden met die emotioneel incompetente helpdesk daar. Van buiten geleerde ontwijkings manoeuvres waren dacht ik mijn deel, maar het liep helaas anders, het was mijn fout. Want wie gaat nu een digitale ontvanger installeren als er een landelijke storing is in het digitale netwerk van Ziggo. Shit hell and disaster, hoe moet ik dat weten. Wat ik wel weet is dat mijn auto onvoorzien is gespoten in een nieuwe kleur, Saharazandbeige met regendruppeleffect. Nee, nee, geen foto, het ziet echt niet uit op een zwarte auto.


20 Comments

 1. Het nuttige en het aangename in 1 dus

 2. Vandaar dat manlief de auto van de week heeft afgespoten en ik het laatste (grote beetje) zand er vandaag heb afgewassen, zwart…grrr!!

 3. Maar met dat buitje van vanochtend ben je toch weer in de werkelijkheid van de polder teruggekeerd, neem ik aan. Want niets meer te zien van die Sahara-korrels.

 4. Wat een timing ook, is er net een storing als je de boel test.
  Dat overkomt je nooit weer.

 5. Zelfs op mijn grijze auto ligt een beige waas… met druppeltjes effect 🙁

  Lekker gebbknoeid dus!

 6. mm lekker gegeten dus. die zwarte misschien ook nog wel..dat jochie staat er lief op 🙂

 7. Dat zal vast fijn barbequeen zijn geweest met zo’n lekkere Arubaanse marinade.
  Gelukkig valt dat Saharazand op een grijze auto net wat minder op, maar ik heb toch echt liever wat meer regen en wat minder zand. 🙂

 8. Het Saharazand vind ik een aparte verschijning.

 9. He dat is dan wel een hele grote spuiterij want onze auto is in hetzelfde design gespoten. En ja, het een en ander is goedkoop, wij gaan een breedbeeld tv-tje kopen en als het zaterdag redelijk weer is gaan wij ook barbeknoeien alleen zonder Humberto

 10. Een schotel lijkt me beter dan Ziggo.

 11. Dat saharazand is nu al de tweede keer dat dat gebeurt NET nadat ik mijn auto heb gewassen, gelukkig spoelt het er op dit moment met de stortbui wel af.

 12. O, nouja. WiMperhaartje, zeg ik.

 13. Een goed gelukte cameracursus, elke winmperhaartje staat erop. Wat een schoonheid.

 14. Hier hing het vooral aan de ramen, dat zag er ook niet uit.
  Barbeques waarbij de worstjes zwart worden zijn altijd heel gezellig 😀

 15. Een echte vent al, gezellig in het mannenparadijs met vlees en vuur.
  Arubaanse vleeswaar is vast smakelijker dan de speklappen en hamburgers die men er hier op pleegt te leggen.

 16. Dat is een leuek storing…

 17. ook hier een mooie gekleurde auto met stipjes.

  leuke foto van het mannetje,
  hij vondt dat wel wat zeker die bbq………….

 18. Zwarte worstjes zijn goed voor je weerstand zullen we maar zeggen! Ja ook onze auto heeft ongevraagd een kleurverandering ondergaan terwijl hij die dag net door de wasstraat was gegaan…

 19. Ah, zwarte auto met stipjes…. heb ik ook!
  BBQ is heerlijk! En kan jij er wat aan doen dat ze een storing hebben. Onze buurman stond laatst ook al in paniek voor de deur….. je raad het al… storing!
  Maak vooral mooie foto’s want deze is leuk en het jongetje is echt lief om te zien!!
  groetjes Silly

 20. En ik maar denken dat je lekker op Aruba zit 😉 Alhoewel zo’n arubarb niet verkeerd klinkt…

Geef een reactie