Limburg in beeld – Kasteeltuinen Arcen


Gisteren hebben we weer eens een rondje Limburg gedaan om aan een stukje wandelgebied te komen, dus van de nood een deugd gemaakt en lekker op bezoek bij de kasteeltuinen in Arcen. Vroeger kwamen wij daar regelmatig, maar dat had meer te maken met het feit dat we vrijkaarten hadden gekregen van de toenmalige eigenaar van het park. De tuinen zijn prachtig, al vind ik niet alle vernieuwingen even positief. Er zijn nu minder dieren, minder plaatsen waar je wat kunt eten, alles bij elkaar gewoon minder personeel. Maar, dat mag de pret niet drukken. Het is gewoon een prachtig park waar je uren kunt doorbrengen en je ongewild een behoorlijke afstand loopt. En als toegift konden we nog wat plaatjes schieten van de daar op dat moment aanwezige roofvogels, daar werd een show mee gegeven in het park. De foto’s geven de sfeer aan van wat ik zo mooi vind daar. Het is geen fotoblog hier, maar dit zijn twee van de 160 foto’s die ik gemaakt heb. Ik begin langzaam op een Japannertje te lijken. Die kijken dan ook heel vriendelijk naar me al ik met mijn camera voorbij kom. Helaas is mijn oorpijn er niet van overgegaan en ik krijg mijn mond bijna niet meer open, ik moet toch eens een afspraak gaan maken bij de huisarts. Anders wordt het straks honger lijden en drinken met een rietje, en dat kan ik even niet hebben.(en ja, u mag op de plaatjes klikken)

17 Comments

 1. Inderdaad, een prachtige bloem! Maar ik heb een kleine afwijking. Ik zie overal wat anders in. Nu zag ik een muis die naar een stuk gatenkaas (heb ik erbij verzonnen) zat te kijken.

 2. Ik reageer even op je berichtje wat je bij me achter liet…. Het is allemaal wat verwarrend en dat geef ik grif toe. Maar wij hier in Friesland staken niet . Wij hebben een heel andere CAO die we destijds met de overnamen hebben mee genomen . Vandaar .. Maar toch leuk dat je even de tijd nam . Kom zeker nog bij je terug met vr. gr. Jan ..

 3. Als ik jou was zou ik toch maar even na de dokter gaan, beterschap
  Hopelijk knap je snel wat op

  Fijne dinsdag

  Groetjes Gina

 4. Ga nou maar naar de dokter, en alvast nogmaals van harte beterschap!
  Een park veranderd, en dat is niet altijd ten goede, toch vind ik teveel verkoopkraampjes ook weer niet goed.

 5. Daar ben ik ook een keer geweest. Prachtige tuintje. Kan niet anders er van maken.

 6. Daar maak ik me op mijn leeftijd echt niet meer druk om

 7. lijkt mij de bof pas maar op, of heb je je al voortgeplant?

 8. He, bananen! Die bloem lijkt ook wel wat op ieniemienie.
  En ga jij maar snel naar die dokter ja, beterschap!

 9. ik weet zeker dat jij hier zou genieten van de botanische tuinen hier…

 10. Niet gehinderd door enige kennis, denk ik dat je een kaakontsteking hebt.

 11. Je hebt er weer een mooi logje van gemaakt:-)

 12. ik ben ooit een keer in Arcen geweest, maar dat was voor mijn fototijdperk. Moet weer eens terug met de camera.

 13. Het lijkt een trent te zijn dat er minder personeel in dat soort gelegenheden zijn tegenwoordig..

 14. Het mooiste in Arcen (en het lekkerste) vind ik z,n bierbrouwerij. Zoals dat meibokbier.

 15. Niet om het een of ander, maar als je me dan lekker maakt met roofvogels dan wil ik ze ook wel graag zien. Natuurlijk wens ik je beterschap.

 16. Wat een prachtige bloem heb je geschoten, Japannertje! 😉
  Zou het geen ontsteking in je kaak kunnen zijn die oorpijn veroorzaakt? Ik hoop in iedergeval dat de oorzaak snel gevonden wordt!!

 17. (show_ tuinen vind ik altijd prachtig om door te lopen. Om ideeen op te doen, maar vooral ook om de rust die veel van die tuinen uitstralen. Hopelijk wordt onze tuin ook ooit zo’n oase van rust.

Geef een reactie