Green Friday

De meeste ideeen doe ik op als ik eens rustig enkele uren enige tijd op het toilet verblijf. Dat kan met of zonder boek. Zo was ik me aan het bedenken waar we het meeste afvalwater produceren. Jawel, op datzelfde toilet, en in de wasmachine, waar de meeste ongelukjes verdoezeld worden. In deze week van ecologisch denken schoot me dus het volgende idee in de gedachten. Als we nu dat waswater eens gebruiken om onze behoeften naar het riool te spuien en te wassen op het toilet. Als dat geen economische vinding is weet ik het ook niet meer. Het proefmodel heeft nog wat nadelen, maar die hoop ik in een volgende versie op te lossen. Zo is het een beetje moeilijk vullen en het papier kunnen we vervangen door doekjes die we daarna direct weer in de wasmachine doen. Ik kom er wel, let maar op… en dat op 08-08-08 (een klikje geeft een groter beeld)16 Comments

 1. Dacht even dat je een uit de kluiten gewassen haardroger had ontworpen, hi, hi! Maar: weer een prachtuitvinding.

 2. Dat kan dan beter met het opvangen van doucewater, een stuk stiller ook!

 3. Haha, geweldig idee

 4. Volgens mij heb jij niet veel te doen vandaag….

 5. ’t Is geen slecht begin, lijkt me, maar ik hoop toch wel dat hij op de markt komt met een verhoogd toilet …

 6. Ik ben van de week al eerder een wcblogje tegengekomen. Jij was daar ook op bezoek. Heeft dat jou tot deze inspriratie aangezet? Ik moet zeggen dat deze variant mij meer aanspreekt, behalve die doekjes. En daar heb ik mijn reden voor maar dat houd ik geheim,

 7. Whoehahahaha, ik moet echt even bijkomen van de reactie van Aargh 🙂 geweldig!
  Maar ik kan me bijna niet voorstellen dat je voor je gemak hier langere tijd gaat doorbrengen

 8. Als ik mij niet vergis spreekt men die datum in zuidlimburg uit als ach ach ach…

 9. Uren op het toilet? Dat doe ik dus nooit… mij te oncomfortabel

 10. Regenwater is toch wel een betere oplossing. Maar dat schreef ik een poos geleden ook al..

 11. Dat moeten we wel wat verval gaan maken, de toiletten op de bovenste etage…

 12. Kijk aan dat soort reacties heb ik wat

 13. En daarboven zou dan nog een regenton moeten staan.

 14. En met dat water dat wegstroomt kun je ook nog energie opwekken als je gebruik maakt van het “watermolenprincipe”. Handig voor bedrijfs-toiletten, die van scholengemeenschappen en al die andere plekken waar het toilet intensief gebruikt wordt.

 15. ’t Ja, eerst nog maar eens wat verder uitwerken, dit is zoals je zelf zegt nog niet erg praktisch. Stel dat ineens de centrifuge gaat draaien als jij daar zit, je bent dan toch gelijk uit je concentratie.

 16. Met zo’n toilet mag ik mijn huidige wc wel een stukje uitbouwen. Meestal kun je in het gemiddelde toilet de knieen niet eens kwijt, laat staan deze ombouw.
  EWIK

Geef een reactie