Kunstwerk Schinnen


Ceres, kunstwerk van Lo van der Linden, heeft een nieuwe locatie: een weiland tussen Schinnen en Puth. Op de plaats waar ooit het klooster stond, staat het nu als blikvanger op de weg van Schinnen naar Puth. Ceres is het symbool voor de couleur locale van Schinnen. Het bier (Alfa), de stroop (Canisius), de Sjwekeser Rengeloate en uiteraard alle landbouwproducten in de omgeving. Ceres, een oergodin van de Romeinen stond immers voor de akkers en de boeren, de vruchtbaarheid. Of het mooi is, ik geloof van wel. Het lijkt wellicht klein, maar ik schat het gauw een meter of vier hoog. Het staat in ieder geval daar beter dan op de oude locatie bij het gemeentehuis. Ik rij er iedere dag langs als ik naar mijn werk ga. Voor mij staat het gewoon voor alweer een dag werk… Nog vier met vandaag erbij.


15 Comments

 1. ja, dat is zeker mooi.
  Het past daar goed, en je hebt wat te kijken.
  Voor zover ik dat zo kan oordelen.

 2. Ik ken het. Alleen bij mij stond het in schemerlicht, dus niet zo sprekend en duidelijk.

 3. ik heb zelf niet zo veel met kunst,
  maar dat biertje moet ik maar eens uit proberen………..

  bijna weekend dus
  😉

 4. Het was dat ik gisteren geen tijd had, want anders was ik je veer geweest met dit onderwerp!

 5. De betekenis ervan vind ik wel heel erg mooi, ook omdat de maker dezelfde achternaam heeft als mijn moeder en het kunstwerk zelf vind ik wel sierlijk

 6. Ziet er wel mooi uit, zeker op die plek!
  groetjes,
  Elmar

 7. Met deze kunst heb ik ook altijd, moet ik dit nu mooi vinden? Verder dan een: ik geloof het wel kom ik ook niet.

 8. Ik vind het wel mooi. Er zit een zekere spanning in.

 9. Ik vind dit soort kunstwerken vaak niet mooi… kunst is tegenwoordig zo’n beetje alles wat iemand maakt…

 10. Ik vind het beeld heel erg mooi. De lokatie zal idd beter zijn dan in de bebouwde kom.

 11. Het is een originele keuze voor de locatie waar het nu staat.Ik probeer me te visualiseren hoe het er uit zou zien in een wit winterlandschap.

 12. Het heeft mooi de ruimte zo.

 13. het staat er wel mooi op het gras.

 14. Apart maar wel mooi.
  Je bent al aan het aftellen naar het weekend dus?

 15. het heeft wel iets zo’n kunstwerk…!!

Geef een reactie