Het hunebed

Irene triggerde me gisteren over het hunebed bij ons in de tuin. Wat moet je daarmee, was de vraag. Dat is een vraag die iets moeilijker te beantwoorden is. Dat hunebed ligt er niet voor niets. Vroeger stond daar een grote boom. Bij een storm dreigde die om te vallen op het huis van de buren en we hebben hem destijds snel met kabels vastgezet en hem naderhand omgezaagd. Alleen de stronk bleef daar staan. Die stond zo dicht bij de vijver (inmiddels weg) dat we die zouden moeten leegmaken om hem weg te krijgen. Toen was dat zonde want de vijver was net een jaar of twee eerder aangelegd. We hebben gekozen om de stronk dan maar zolang met keien te bedekken. U snapt het al… Ook die moet er uiteindelijk uit, en dan verdwijnen de stenen mee om plaats te maken voor een stukje extra border. Volgend jaar moet ik daar toch wat aan gaan doen omdat alle hout langzaam aan het vergaan is.


Keitjes…

15 Comments

 1. Ik ruik altijd of ik nog wat van de lijken ruik. Maar nee. Heel vreemd dat kinderen op de steentjes klauteren…

 2. Gewoon lekker zo laten, dood hout rot vanzelf weg.
  Das ook echte natuur dan.
  En het scheelt een boel werk.

 3. En jij triggerde mij weer, want vandaag heb ik van ons hunebed een echte zen-draak gemaakt. Als het licht is zal ik eens een foto maken.

 4. leuke plantjes er tussen doen een hele boel, gezellig hoor…………..

 5. Laat die stapel keien de stapel keien en de natuur een paar jaar haar werk eromheen doen. Moet je eens zien wat voor een mooi resultaat er wordt neergelegd. Daar kan geen mens noch een tuinarcitect tegen op.

 6. Ik zie liever een wat natuurlijker biotoop dan een nette border. lekker laten rotten dat hout en die keien zijn gewoon keimooi!

 7. Ik zou het mooi zo laten, hooguit zou ik er wat rotsplantjes tussen zetten. Om te beginnen misstaat het allerminst, en bovendien is het – zoals hierboven al eerder gezegd is – een prima leefgebied oor allerlei insecten.

 8. Toch een goede oplossing zo!
  OT ik lees over een error, dat kan wel kloppen, er klopt idd iets niet, maar wat, dat is de vraag. Ik zie dat wel als ik mijn link deel op blognetwerk bv. Heel fijn als je tijd hebt om er naar te kijken..

 9. Laat dat hunebed maar lekker staan. Het scheelt een hoop begraveniskosten.

 10. Creatieve oplossing is het wel…

 11. wat je nu hebt is een diervriendelijk milieu, moet dat nou zo’n tuttige border worden, het woord alleen al! En hoe groot zijn die keien eigenlijk ga er eens naast staan. of zet er een hond bij.

 12. Als hij al aan het vergaan is moet het weinig moeite meer kosten, niet alle wortels hoeven er uit toch?

 13. Ik vind keien in de tuin erg mooi. Ook als het gewoon wat neergelegd is. Borders van hout vind ik niets. Hiet is niet duurzaam.

 14. Wij laten wat extra hout speciaal in de tuin liggen om te vergaan. Prima leefgebied voor de kleinere beestjes. Voor sommige bedreigde kever soorten een laatste kans schijnbaar.

 15. Je zou er ook nog een rotstuintje op kunnen maken. Leuk om te zien, en minder werk dan zo’n stronk uitgraven.

Geef een reactie