Niet te vreten

Wat ik nog niet verteld heb…
Sinds mijn zeventiende jaar draag ik een gebit, zowel een boven- als een ondergebit. Dit heeft te maken met het feit dat ik in Rotterdam op jeugdige leeftijd en in een speelse bui van een hoog van de trap af kukelde midden tussen een hoop stoelen in, die er na een verjaardagsfeest tijdelijk geparkeerd waren. Een dieptepunt in mijn leven dus. Letterlijk en figuurlijk. Heel mijn gezicht verschandaliseerd, mijn mond naar de Filistijnen, maar voor de rest ging alles goed. De tandartsen destijds konden niets anders doen dan proberen te redden wat er te redden viel. Maar helaas enkel jaren later zat ik iedere week wel een keer bij de tandarts met pijn in mijn jesnapthetwel. Op een gegeven moment ben je dat zat en ga je met angst en beven weer naar die bewuste tandarts. Haal ze maar eruit zei ik…. En ik die dacht dat ik dan een afspraak kon maken en netjes alles in eigen hand had werd bedrogen. Een half uur later was ik de helft al kwijt. En jongens, wat was dat een opluchting…
Dit alles schoot me in de gedachte toen ik zondagmorgen mijn gebit in gruzelementen zag vallen op de vloer van de badkamer. Dag leegeten van de vriezer, dag mooie biefstukjes en frietjes en, en, en. Gelukkig heb ik een tandprotheticus die van wanten weet. En gistermorgen om twaalf uur kon ik weer een boterhammetje eten. Helaas, het is maar een noodreparatie, het gebit is dusdanig versleten dat er toch een nieuw moet komen. Volgens mij zijn we aan de zeven magere jaren begonnen… Eind april gaat het happen beginnen en ik hoef niet alles zelf te betalen, de verzekering dekt de schade (gelukkig heb ik voor de sier nog een noodgebit… en dat kwam me zondag wel goed uit).

Me! from bVision

21 Comments

 1. VOor mij een ware nachtmerrie. Maar Niet hoeven poetsen en even weken en schoon is uw kunstgebit.

 2. Ruim anderhalf jaar heb ik weer vaste tanden en kiezen. Ik ben er elke dag nog blij mee.
  .-= hansckees laatste blog ..JESSE =-.

 3. Jeetje zeg wat heftig, op die leeftijd zo hard op je mond vallen. En zo jong een gebit. Voor jou natuurlijk al lang normaal, maar het lijkt me echt mega-ingrijpend!
  .-= Joycees laatste blog ..Ritueel =-.

 4. Het kan verkeren, ongelukken die toch bar slecht aflopen.
  Maar goed, het kan altijd erger natuurlijk.

  Inmiddels hoort het natuurlijk gewoon bij je.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Jacques Plafond =-.

 5. Tjonge, er zal maar net een heerlijk maal voor je klaarstaan zeg..
  Gelukkig heb je een paar reserve-malers! 🙂 (en een vlotte tandentovenaar)
  .-= Ebelienes laatste blog ..Sweet b-day =-.

 6. Het heerst blijkbaar, tandenmoeheid. Maar even doorbijten dus (o wat flauw).
  .-= Irenees laatste blog ..Ik heb al bijna alles =-.

 7. ja, ik voel met je mee,
  ook al jaren in bezit van…………. door een tand ziekte……………..
  wat een ramp zeg, gelukkig heb je nog iets in ieder geval dan kan je toch wat eten.
  succes.
  .-= carlaes laatste blog ..van alles =-.

 8. Dat is niet niks allemaal. Had nu welicht anders kunnen zijn.
  .-= Lisaes laatste blog ..Wees Alert e 1 April =-.

 9. jemug, hoop dat het snel weer april is en je weer een appeltje kan eten!!
  .-= sillymees laatste blog ..WOZ-waarde =-.

 10. M’n schoonvader ging dan altijd aan de gang met PU lijm en elastieken (als lijmklem).
  Volgens mij kun jij, als modelbouwert zijnde, ook wel zelf aan de slag…
  .-= Anderses laatste blog ..Hej Fare =-.

 11. Ik was maar een jaar of wat ouder, toen ik er als gevolg van een ongelukje ook aan moest geloven, dus ik kan er wel enigszins over meepraten. Hopelijk houdt de noodreparatie het even uit.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Lichtvoetig =-.

 12. Men wat een leed, ik hoop dat je gauw weer goed je tanden ergens in kunt zetten. Wat bedoel je met siertanden, kun je daar niet mee eten dan?
  .-= mikelodeones laatste blog ..Jaardag….. =-.

 13. Zo…weer uitgaven…is je tafel er al..tis tenslotte bijna pasen ? * fluistert* toch wel al betaald ?

 14. Oh Gossie zeg. Het is geen luxe wat je de laatste dagen mee moet maken. Ik heb pas zes weken een kunstklapper op m,n bovenkaak. Ik hoop dat het niet uit m,n jeweetwel zal vallen als ik moet lachen of niezen onder de douche.

 15. ik heb ook nog mijn eigen gebit en na dit gelezen te hebben ga ik ze maar vlug ff poetsen.
  .-= franckyes laatste blog ..In de naam van =-.

 16. Het zit je niet mee de laatste paar dagen. Maar na regen komt vast weer zonneschijn.
  .-= Johnes laatste blog ..Eenden =-.

 17. Wie heeft nu al die lekkere biefstukjes en frietjes zondag opgegeten? Zat je dus letterlijk en figuurlijk zondag met een mond vol tanden. Binnenkort heb je dan toch weer een nieuw fris en fruitig gebit. Ik zal voor je duimen dat het goed zal zitten.
  .-= Catherinees laatste blog ..Poppenhuisbeurs en wedstrijd 2010 =-.

 18. Jeetje, jij ook al. Gelukkig dat het nog gerepareerd kon worden. Ik hoop dat de mijne het nog even houdt.

 19. Tjonge wat balen zeg, en ik zei het nog..”gaat er een ding kapot dan..” Weet, straks komt alles weer dik in orde en val je misschien wel van het ene geluk in het andere.

  Ik zend je een stukje geluk achter deze woorden mee.
  Succes!
  Liefs,
  .-= Alexandraes laatste blog ..mobiel podium.. =-.

 20. Pfieuw, sinds je 17de een gebit, dat is al lang… wat redstar zegt, het is een uitkomst, maar er gaat niets boven het origineel…

 21. Het is een uitkomst natuurlijk,een gebit, maar ik ben toch blij dat ik mijn eigenste tanden en kiezen nog heb.
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

Geef een reactie